Bebi kuvar
08.01.2019.

Pet zdravih kašica

Ukoliko je vas mališan tek počeo da jede čvrsstu hranu, zimski meseci sigurno vam nisu omiljeni pa vam možda nedostaje inspiracije za kašice pošto na policama u radnjama uglavnom preovladavaju citrusi koji nisu pogodni za bebe. Evo nekoliko ideja za hranljive obroke pune pune vitamina.
 
Kašica od cvekle
Cvekla se preporučuje deci tek nakon navršenog sedmog meseca. Obarite pola manje cvekle i pola jabuke, pa dobro izmiksajte. Ukoliko se bebi ne svidi ova kombinacija, umesto jabuke stavite krušku ili promenite razmeru.
 
Kašica od spanaća
Ukoliko ne možete da pronađete svež, koristite zamrznuti spanać. Kombinujte ga sa krompirom, kelerabom ili jabukom. Spanać samo kratko probarite, ostalo voće i povrće kuvajte odvojeno onoliko koliko je potrebno, pa potom izmiksajte zajedno.
 
Kašica od bundeve
Ova namirnica preporučuje se nakom šestog meseca, pa je možete ponuditi bebi na početku uvođenja čvrste hrane. Bundeva smanjuje nadimanje i dobra je za varenje. Možete je kombinovati sa voćem i drugim povrćem ili žitaricama.
 
Kašica od avodakada
Avokado bebe mogu da jedu od početka uvođenja dohrane. Nije neophodna termička obrada što dodatno ubrzava pripremu. Jednostavno kašikom izdubite mekani plod i dobro ga izgnječite. Kombinujte ga sa bananama, kako bi bebi bilo ukusnije.
 
Kašica od krušaka i jabuka
Ovo je kašica koju mame najčešće spremaju deci. Pre pripreme obavezno ih dobro operite i ogulite. Kombinujte ih sa šargarepom, kelerabom ili celerom. Naseckajte na sitne komade i barite, izmiksajte i prohladite. 
 
foto: hitoshi-namura-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

14.
Sep
2018
Bebi kuvar
27.
Aug
2018
Bebi kuvar
29.
Aug
2017
Bebi kuvar