Školarci
18.03.2022.

Pernice su omiljeni školski pribor za decu. Evo kako odabrati onu pravu?

Kada mališan kreće u školu kupovina ranca i školskog pribora zna da bude veliki stres za celu porodicu. Ovo pre svega važi za majke, koje su spremne sate da provedu pokraj računara listajući najaktuelnije modele i desene, tražeći najbolji brend i kombinujući ranac sa jaknom i patikama. Očevi se uglavnom prepuštaju, a iskusni prodavci savetuju roditeljima da sami odaberu tri ili četiri ranca po cenovnom rangu, kvalitetu i desenu, koji im odgovaraju, a onda konačnu odluku prepuste deci. Većina roditelja tako i postupi.

Pernice ne moraju da se kombinuju sa rancem


Iako je mišljenje da pernica treba da prati ranac, to pravilo ne postoji niti deca biraju pernice tako što ih kombinuju sa rančevima. Prilikom njihovog odabira deca imaju više slobode, pa uglavnom desen je taj na kome se lomi odluka. Ređe se ide na funkcionalnost pernice, ali ima one dece koja tačno znaju šta žele, kao i boju i motiv, pa često od te odluke ne žele da odustanu.

Pune pernice sa tri zipa najčešći izbor prvaka


Bilo da je dečak ili devojčica, prilikom polaska u prvi razred mali školarac bira punu pernicu sa tri zipa. Razlog tome leži u činjenici da je velika i u nju svašta može da stane, ali i zbog preglednosti. Pune pernice imaju različita punjenja, a cena im od njega upravo i zavisi. Ako je neki poznati brend olovaka, flomastera i bojica roditelji popriličnu svotu treba da izdvoje za takvu pernicu. No, uglavnom su deseni pernica sa manjim brojem zipa atraktivniji za decu. 
Od pre par godina na tržištu su prisutne pernice sa jednim zipom ali na preklop uz duplo punjenje. Takve pernice su malo šire, ali i tanje, u njih stane sve što je detetu potrebno u toku dana, a zauzimaju manje mesta u prepunoj i preteškoj školskoj torbi.

Peratonice su najčešći poklon detetu za polazak u prvi razred


Svako ko u neposrednom okruženju ima budućeg prvaka želi nešto da mu pokloni za polazak u školu. Ulazak u svet obrazovanja je važan za dete pa se i njegova okolina tako ponaša i svi žele da mu udovolje. Nove patike, majica, poneka sveska, pribor, a najčešće peratonica. Drage osobe znaju koji, uglavnom crtani lik deca vole pa u skladu sa tim i biraju i pernicu.

Pernice za dečake sa sportskim ili crtanim likom?


U tom uzrastu dečaci uveliko imaju sportski klub kom su naklonjeni. Takođe, obožavaju i određene crtane junake pa neretko imaju dosta proizvoda sa njihovim likom. Naravno da treba da očekujete da dečak koji trenira košarku se odluči za ranac koji svima stavlja do znanja kojim se sportom bavi. Ako navija za neki klub, vrlo je moguće da će ranac sa njihovim znakom i odabrati. Ukoliko za takvo dete birate pernicu, onda znate da nećete promašiti.

Pernice za devojčice su i njihov modni detalj


Iako su vidljive samo u školskim uslovima, devojčice pernice doživljavaju kao žene torbe. One prosto moraju da imaju više njih kako bi ih često menjale. Neke budu funkcionalne, druge samo lepe i neobične, ali svima je zajedničko da ih njihove vlasnice obožavaju. I uvek može neka nova jer devojčice odlično znaju kada će svaku od njih upotrebiti.

Peratonice imaju različite cene, od onih jeftinijih do poznatih brendova, čija cene sustiže cenu ranca. Za koju će se dete odlučiti zavisi od više faktora, ali je osnovni budžet koji želite za nju da izdvojite.
U ovom uzrastu deca su svesna da li je nešto skupo ili jeftino te pre odlaska u prodavnicu ili online poručivanja razgovarajte sa detetom. Verovatno će izdvojiti i nešto svoje ušteđevine kako bi sebi ispunili želju. Možda će to biti bakin poklon za polazak u školu. Mogućnosti je puno, samo nemojte se iznenaditi, pogotovo kada su devojčice u pitanju, ako im brzo i dosadi. Deca su to. Sve dok redovno i odgovorno ispunjavaju svoje školske obaveze, imaju osnova da zatraže i novu pernicu, svesku, gumicu, ne zato što im je neophodna, već zato što prosto vole da ih imaju.

Dečji sajt
foto:cairomoon-pixabay,markus-spiske-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lol
Pernice 26746uni
Dupla pernica LOL Sunny Vibes 26746
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pune pernice 17876
Pernica puna Target 17876
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.299,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci