Bebe
03.10.2018.

Dobre pelene štite kožu

Iako im je zahlađenje donelo nove izazove, mnoge mlade majke mu se raduju jer će se, nadaju se, rešiti jednog od najvećih letnjih problema – pelenskog osipa od kojeg pati čak 75 odsto beba. Nažalost, kako visoke temperature u najvećem broju slučajeva ne uzrokuju ovu tegobu, tako će njihove nade brzo biti raspršene.

Pelenski osip je posledica iritacije kože pod dejstvom urina i stolice, posebno ako je reč o dijareji, novih namirnica, šampona, losiona, neadekvatnih krema ili nošenja pelena koje onemogućavaju nežnoj bebinoj koži da diše, pa među uzročnicima treba tražiti rešenje problema. Besprekorna higijena, odgovarajuće zaštitne kreme i kvalitetne pelene sprečiće pojavu osipa na bebinog guzi i genitalijama, pa tome treba posvetiti posebnu pažnju.

Često menjanje pelena, naročito ako beba ima dijareju, najbolja je prevencija za pojavu osipa. Ukoliko ste se već suočavali sa ovim problemom, ne koristite vlažne naramice već pelensku regiju operite pod mlazom mlake tekuće vode svaki put kad menjate pelenu i nežno prosušite mekanim frotirom. Nikada ne trljajte kožu već kapljice vode pokupite laganim tapkanjem, ali tako da ne ostanu ni u jednom naboru kože.
Ne žurite da bebu odmah obučete, već je ostavite golišavu da koža malo diše. Podrazumeva se da temperatura u sobi treba da bude prijatna, da se beba ne bi prehladila.

Pre stavljanja pelene guzu i genitalije namažite bebi kremom koja će stvoriti tanku barijeru između kože s jedne strane i urina i stolice s druge strane. Ukoliko su se već pojavile naznake osipa, koristite kremu koja sadrži cink, jer on potpomaže isušivanje plikčića koji su karakteristični za ovu tegobu. Bebi puder izbegavajte jer zatvara pore, onemogućava kožu da diše, sakuplja se u pregibima i pogoršava osip, ako se već pojavio. Osim toga, puder nije dobar izbor ni za šta jer beba može da udahne njene fine sitne čestice, što svakako ne želite.

Kada izađete na kraj s higijenom i preparatima za negu, razmislite o kvalitetu pelena koje koristite. Zapravo, najbolje bi bilo da to uradite na početku, pre nego što se suočite s problemom.
Dobre pelene, reći će vam svaka iskusna majka koja je isprobala sve što postoji na tržištu, dobro upijaju, ne propuštaju, ne stežu, ne iritiraju kožu već je čuvaju i čine nežnom. Takođe, važno je i da ne sadrže štetne materije, da ne ograničavaju bebine pokrete i da pružaju dvadesetčetvoročasovnu zaštitu.

Baš takve su „Babylino Sensitive“ pelene koje imaju jedinstveni, izuzetno mekan gornji sloj obogaćen ekstraktom kamilice. Proizvedene su od materijala koji ne sadrže nijednu od 200 najčešćih štetnih materija, što dokazuje „Oeko-Tex® Standard 100“, dok je za dodatnu moć upijanja zaslužna „Dry Matrix“ tehnologija. Ona omogućava da mreža prirodnih vlakana zadrži vlagu unutar jezgra pelene, bez obzira na to da li beba leži na boku ili leđima, da li puzi, stoji ili je vi nosite... „Babylino Sensitive“ pelene proizvode se u Grčkoj, u šest veličina – 1,2,3,4,5 i 6.
Razmazite svoju bebu vrhunskim kvalitetom, „Babylino Sensitive“.

Promo tekst
Foto: babyscience.info, dreamstime_m_113556655-inara-prusakova

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno