Alternativna medicina
10.04.2023.

Saveti za održavanje zdravih sinusa kod dece

Dečji sinusi mogu se s lakoćom začepiti zbog zadržavanja mikroorganizama i čestica iz vazduha. Tada sekret postaje gust i zadržava se, pa dolazi do upale i bolova u glavi. Nažalost, upala sinusa nije problem samo odraslih, već se javlja i kod dece. Do sinuzitisa može doći zbog prehlade, gripa, infekcije sinusa, ali i zbog alergije. 
A da bi dečji sinusi ostali zdravi potrebno je sprovoditi mere prevencije.  

Nos mora biti prohodan


Najvažnija mera prevencije je održavanje nosa prohodnim tokom uobičajenih infekcija. Nos je prvi na udaru virusa, ali i alergija, a kad je „blokiran“ stvaraju se uslovi za nastanak sinuzitisa. Prohodnost nosa postiže se fiziološkim rastvorom, ali samo u malim količinama da ne bi imalo negativan efekat. U suprotnom, nadražiće se sluznica još više i onda će se sekret još više lučiti.

Vodite računa o vlažnosti prostorije


Potrudite se da dete ne bude u zadimljenim prostorima i  pripazite na vlažnost prostorija u kojim boravi. Ako je vazduh u prostoriji suv često provetravanje i ovlaživanje vazduha može pomoći u prevenciji upale. 

Više tečnosti, manji pritisak na sinuse


Većim unosom tečnosti sekrecija u nosu se razređuje i izbacuje, a smanjuje se i pritisak na sinuse. Najbolji izbor su tople tečnosti poput biljnih čajeva i domaćih supa.

Povremena inhalacija čisti sinuse


Dovoljno je da dete udiše nekoliko minuta vrelu paru od vode u koju ste dodali morsku so ili bosiljak, pa da se sinusi pročiste i spreče ozbiljnije zdravstvene tegobe.

Cinnabsin ima rešenje za zapušen nos


U apotekama širom Srbije bez recepta možete dobiti homeopatski lek Cinnabsin koji neguje sinuse, pomaže kod problema sa upalom sinusa i nosne sluznice, podstiče izbacivanje sekreta iz sinusa čime se smanjuje osećaj pritiska u glavi i sprečava nastanak infekcija. Zbog svog prirodnog sastava Cinnabsin mogu da koriste i mališani u predškolskom uzrastu, školarci, sportisti i odrasli i stare osobe sa ovim problemom. Cinnabsin je u obliku tableta koje se jednostavno otapaju u ustima i mogu se koristiti više puta u toku dana.

Sponzorisani tekst

Foto:ri-butov-pixabay,gisela-merkuur-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Rančevi za vrtić 2700003800
Ranac sa svetlom 3D Paw Patrol Cerda 2100003800
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kamioni i bageri 037673CT
Kamion MAN TGS roll sa utovarivačem 037673
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.940,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Sudopera sa dodacima plava 69/702
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pune pernice 2700000398
Pernica puna 3zipa Avengers 2700000398
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.899,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina