Alternativna medicina
10.04.2023.

Saveti za održavanje zdravih sinusa kod dece

Dečji sinusi mogu se s lakoćom začepiti zbog zadržavanja mikroorganizama i čestica iz vazduha. Tada sekret postaje gust i zadržava se, pa dolazi do upale i bolova u glavi. Nažalost, upala sinusa nije problem samo odraslih, već se javlja i kod dece. Do sinuzitisa može doći zbog prehlade, gripa, infekcije sinusa, ali i zbog alergije. 
A da bi dečji sinusi ostali zdravi potrebno je sprovoditi mere prevencije.  

Nos mora biti prohodan


Najvažnija mera prevencije je održavanje nosa prohodnim tokom uobičajenih infekcija. Nos je prvi na udaru virusa, ali i alergija, a kad je „blokiran“ stvaraju se uslovi za nastanak sinuzitisa. Prohodnost nosa postiže se fiziološkim rastvorom, ali samo u malim količinama da ne bi imalo negativan efekat. U suprotnom, nadražiće se sluznica još više i onda će se sekret još više lučiti.

Vodite računa o vlažnosti prostorije


Potrudite se da dete ne bude u zadimljenim prostorima i  pripazite na vlažnost prostorija u kojim boravi. Ako je vazduh u prostoriji suv često provetravanje i ovlaživanje vazduha može pomoći u prevenciji upale. 

Više tečnosti, manji pritisak na sinuse


Većim unosom tečnosti sekrecija u nosu se razređuje i izbacuje, a smanjuje se i pritisak na sinuse. Najbolji izbor su tople tečnosti poput biljnih čajeva i domaćih supa.

Povremena inhalacija čisti sinuse


Dovoljno je da dete udiše nekoliko minuta vrelu paru od vode u koju ste dodali morsku so ili bosiljak, pa da se sinusi pročiste i spreče ozbiljnije zdravstvene tegobe.

Cinnabsin ima rešenje za zapušen nos


U apotekama širom Srbije bez recepta možete dobiti homeopatski lek Cinnabsin koji neguje sinuse, pomaže kod problema sa upalom sinusa i nosne sluznice, podstiče izbacivanje sekreta iz sinusa čime se smanjuje osećaj pritiska u glavi i sprečava nastanak infekcija. Zbog svog prirodnog sastava Cinnabsin mogu da koriste i mališani u predškolskom uzrastu, školarci, sportisti i odrasli i stare osobe sa ovim problemom. Cinnabsin je u obliku tableta koje se jednostavno otapaju u ustima i mogu se koristiti više puta u toku dana.

Sponzorisani tekst

Foto:ri-butov-pixabay,gisela-merkuur-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Rančevi za vrtić 2700003800
Ranac sa svetlom 3D Paw Patrol Cerda 2100003800
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kamioni i bageri 037673CT
Kamion MAN TGS roll sa utovarivačem 037673
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.940,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Sudopera sa dodacima plava 69/702
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pune pernice 2700000398
Pernica puna 3zipa Avengers 2700000398
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.899,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno