Alternativna medicina
10.03.2023.

5 najčešćih mitova o prehladi i gripu

Sezona prehlada i gripa još traje, a kako bi zaštitili svoje mališane i sebe - spremni smo na sve. Međutim, iako često mislimo da znamo sve o prevenciji i lečenju viroza postoje mitovi koji se prenose generacijama, a zapravo nemaju nikakve veze s istinom. Otkrivamo vam pet najčešćih mitova o prehladi i gripu.
 

Prehlada i grip leče se antibioticima


Antibiotici samo ubijaju bakterije, a prehladu i grip uzrokuju virusi. Gotovo jedna trećina recepta za antibiotike je nepotrebna. To može povećati rizik od neželjenih efekata, poput dijareje i alergijskih reakcija. Takođe doprinosi velikom globalnom zdravstvenom problemu: rezistenciji na antibiotike. Tada se bakterije naviknu na lekove, pa više ne deluju.

Pileća supa leči


Uprkos popularnom verovanju, nema dokaza da pileća supica zaista pomaže u borbi protiv prehlade i gripa. Laboratorijska ispitivanja naznačila su da možda ima neki protivupalni efekat, ali nedovoljno za naučni zaključak. Ono što jeste tačno - jedan tanjir pileće supe može pružiti dnevnu dozu hranjivih materija koje podstiču imunološki sistem u borbi protiv simptoma prehlade i gripa.

Znojenjem se izbacuje virus


Iako su nam o tome pričale mame i bake, nažalost, reč je samo o još jednom mitu. Pokrivanje s tri deke i kupanje ili tuširanje s vrelom vodom svakako će izazvati pojačano znojenje, ali ono neće ubiti viruse koji su u organizmu.

Virus se može dobiti samo jednom u sezoni


Ovo je mit, infekcija jednim virusom ne štiti čoveka od nove ili druge vrste prehlade i gripa. Prehladu, recimo, može uzrokovati preko 200 virusa.

Hladan vazduh je krivac

 
Prehladu i grip možete da dobijete u kontaktu sa virusom, bez obzira da li nosite kapu ili ne. Dakle, niska temperatura i vetar nisu krivac za prehladu i grip. Ono što se zapravo dešava je da suv vazduh osuši sluznice u nosu, i telu postaje teško da se odbrani od virusa.

Influcid ima rešenje za prehladu i grip


U Srbiji je više od 15 godina dostupan homeopatski lek, Influcid, koji na izuzetno nežan i vrlo efikasan način pomaže da se svaki organizam izbori sa virusnim infekcijama, bez obzira koji je izazivač u pitanju. Influcid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija. Podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način, i ubrzava oporavak posle prehlade i gripa. Kombinacija homeopatskih supstanci u Influcidu je jedinstvena i posebno odabrana od strane stručnjaka, kako bi na prirodan način osnažila imuni sistem u borbi protiv respiratornih infekcija. Zajedničkim delovanjem komponente leka Influcid deluju na brz oporavak i nestanak svih simptoma gripa i prehlade.

foto:kalhh-pixabay,sweetlouise-pixabay-1-opt, stevepb-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 31C*40004
American Tourister kofer Minnie Darling 31C*40004
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 19C*71019
American Tourister kofer Mickey Blue Dots 19C*71019
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
18.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke 8644jam
Drvena umetaljka sa magnetima, 8644
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.870,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno