Alternativna medicina
10.03.2023.

5 najčešćih mitova o prehladi i gripu

Sezona prehlada i gripa još traje, a kako bi zaštitili svoje mališane i sebe - spremni smo na sve. Međutim, iako često mislimo da znamo sve o prevenciji i lečenju viroza postoje mitovi koji se prenose generacijama, a zapravo nemaju nikakve veze s istinom. Otkrivamo vam pet najčešćih mitova o prehladi i gripu.
 

Prehlada i grip leče se antibioticima


Antibiotici samo ubijaju bakterije, a prehladu i grip uzrokuju virusi. Gotovo jedna trećina recepta za antibiotike je nepotrebna. To može povećati rizik od neželjenih efekata, poput dijareje i alergijskih reakcija. Takođe doprinosi velikom globalnom zdravstvenom problemu: rezistenciji na antibiotike. Tada se bakterije naviknu na lekove, pa više ne deluju.

Pileća supa leči


Uprkos popularnom verovanju, nema dokaza da pileća supica zaista pomaže u borbi protiv prehlade i gripa. Laboratorijska ispitivanja naznačila su da možda ima neki protivupalni efekat, ali nedovoljno za naučni zaključak. Ono što jeste tačno - jedan tanjir pileće supe može pružiti dnevnu dozu hranjivih materija koje podstiču imunološki sistem u borbi protiv simptoma prehlade i gripa.

Znojenjem se izbacuje virus


Iako su nam o tome pričale mame i bake, nažalost, reč je samo o još jednom mitu. Pokrivanje s tri deke i kupanje ili tuširanje s vrelom vodom svakako će izazvati pojačano znojenje, ali ono neće ubiti viruse koji su u organizmu.

Virus se može dobiti samo jednom u sezoni


Ovo je mit, infekcija jednim virusom ne štiti čoveka od nove ili druge vrste prehlade i gripa. Prehladu, recimo, može uzrokovati preko 200 virusa.

Hladan vazduh je krivac

 
Prehladu i grip možete da dobijete u kontaktu sa virusom, bez obzira da li nosite kapu ili ne. Dakle, niska temperatura i vetar nisu krivac za prehladu i grip. Ono što se zapravo dešava je da suv vazduh osuši sluznice u nosu, i telu postaje teško da se odbrani od virusa.

Influcid ima rešenje za prehladu i grip


U Srbiji je više od 15 godina dostupan homeopatski lek, Influcid, koji na izuzetno nežan i vrlo efikasan način pomaže da se svaki organizam izbori sa virusnim infekcijama, bez obzira koji je izazivač u pitanju. Influcid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija. Podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način, i ubrzava oporavak posle prehlade i gripa. Kombinacija homeopatskih supstanci u Influcidu je jedinstvena i posebno odabrana od strane stručnjaka, kako bi na prirodan način osnažila imuni sistem u borbi protiv respiratornih infekcija. Zajedničkim delovanjem komponente leka Influcid deluju na brz oporavak i nestanak svih simptoma gripa i prehlade.

foto:kalhh-pixabay,sweetlouise-pixabay-1-opt, stevepb-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 31C*40004
American Tourister kofer Minnie Darling 31C*40004
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 19C*71019
American Tourister kofer Mickey Blue Dots 19C*71019
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
18.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke 8644jam
Drvena umetaljka sa magnetima, 8644
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.870,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina