Alternativna medicina
19.11.2021.

Pet prirodnih lekova protiv prehlade 

Kijanje, šmrcanje i kašljucanje prvi su znaci da se dete prehladilo i da najverovatnije ima neku infekciju disajnih organa. Prehlada je blaga virusna infekcija gornjih disajnih puteva – prvenstveno nosa i gornjeg dela grla. Nema mesta za paniku, jer deca se prehlade šest do osam puta godišnje - dva puta češće nego odrasli. Naravno, ako dete ima temperaturu preko 38 stepeni Celzijusovih, odvedite ga lekaru.

U slučaju blage prehlade postoje sasvim prirodni načini koji mogu da pomognu mališanima da je lakše prebrode, a ovo su neki od njih...

Dajte detetu dovoljno tečnosti


Dobra hidratacija štiti telo od ulaska druge infekcije i pomaže u borbi s prehladom. Bebe mlađe od šest meseci je dovoljno da redovno dojite, a starijima možete davati i vodu. Izbegavajte sokove i druge vrste tečnosti, osim ako vam to lekar nije rekao. 

Dajte im da piju čaj od belog sleza


Slezova sluz koja se nalazi u ovom čaju stvara zaštitni sloj i vlaži sluznicu grla, smiruje podražaj na kašalj, ublažava upale i olakšava disanje. Naročito pomaže kod „suvog“ kašlja.

Skuvajte pravu domaću supu


Slično kao druge tople tečnosti, poput čaja, isparavanje tople supe pomaže da se sinusi očiste, a samim tim umire iritantni simptomi prehlade i gripa.

Napravite paru u kupatilu


Pustite vruću vodu i provedite s detetom pet minuta u zatvorenom kupatilu. Para koju dete udiše, pomoći će da se pročisti začepljen nos. Budite udaljeni od mlaza vode kako se dete ne bi opeklo. 

Probajte homeopatiju 


Jedan od efikasnih načina da se, posebno u zimskim mesecima, izbegnu i leče akutne virusne respiratorne infekcije jeste i korišćenje kombinovanih homeopatskih lekova. Homeopatski lekovi su napravljeni od prirodnih sastojaka pažljivo biranih, najčešće biljaka i minerala. To je jedan od razloga koji čini homeopatiju izuzetno bezbednim načinom lečenja kako za odrasle, tako i za decu. 

AF 
Influcid - umesto kapi za nos, sirupa za kašalj i praškova za temperaturu


Svi homeopatski lekovi deluju specifičnim mehanizmima na poboljšanje otpornosti organizma, jačanje ćelija imunog sistema, tako da se smanjuju šanse za razvoj novih virusnih infekcija. Njihovom primenom zaboravićete na kapi za nos, sirupe za kašalj i praškove protiv povišene temperature. Adekvatan homeopatski lek deluje na sve simptome oboljenja, tako da ne morate koristiti više lekova u isto vreme. Jedan od njih je i „Influcid“, homeopatski preparat za grip i prehlade za decu stariju od tri godine. 

sponzorisani tekst

foto:vitolda-klein-unsplas

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno