Alternativna medicina
25.10.2021.

Južnoafrička muškatla je najpoznatiji nemački lek

Kao lekar, a posebno kao roditelj, trudim se da pratim sve prirodne preparate koji su nam dostupni pošto smatram da je lečenje neophodno započeti prirodnim, efikasnim, a neškodljivim preparatima, kaže za Dečji sajt dr Jelena Džarić.

- Moju pažnju već duže vreme privlači biljka Pelargonijum sidoides odnosno južnoafrička muškatla, koju danas možemo imati i kao jednu od komponenti u ALPIKOL sirupu.
Zašto me je ova biljka posebno privukla sebi? 
- Južnoafrička muškatla je u stvari najpoznatiji nemački prirodni lek koji se koristi kod respiratornih tegoba.
Nemački istraživači iz kompanije Dr Willmar Schwabe Pharmaceuticals, još su 1972. godine odredili sastav korena biljke, otkrivši da je najbolji rezultat u trogodišnjem rizomu biljke i proizveden je originalni ekstrakt južnoafričke muškatle EPs 7630 – Umckaloabo®.
Ako se vratimo još ranije kroz istoriju, tradicija korišćenja ove biljke seže još iz vremena Zulu plemena koje je ovu biljku koristilo za sve respiratorne probleme i infekcije. Evropljani su po dolasku u južnu Afriku otkrili ovu biljku, preneli je prvo u Englesku, zatim je u Nemačkoj ona potpuno naučno obrađena i eto došlo se do naučnih potvrda njenog dejstva.

Kakva su to posebna dejstva koje nam ova biljka daje?
- Južnoafrička muškatla ima trostruko dejstvo ANTIVIRUSNO, ANTIBAKTERIJSKO i SEKRETOMOTORNO. Praktično nam ova dejstva govore da je idealna biljka koja će pomoći kod virusnih respiratornih bolesti – navodi dr Džarić i otkriva kako južnoafrička muškatla deluje na organizam: 

* Antivirusno dejstvo se ogleda u tome da stimuliše naš urođeni imuni odgovor povećanjem broja i dejstvom makrofaga, NK ćelija, defensina i na taj način naš organizam spremno ulazi u borbu sa virusima i pobeđuje ih.
* Antibakterijsko dejstvo je takvo da sprečava da se bakterije zalepe za oštećenu sluznicu respiratornog sistema i tako spreče takozvanu sekundarnu bakterijsku infekciju, koja se inače zna često javiti ako se ne preduzmu sve mere u tretiranju virusnih infekcija.
* Sekretomotorno dejstvo se ispoljava tako što se ubrzava rad sitnih trepljica koje prekrivaju našu sluzokožu u svim putevima koji provode vazduh do naših pluća i tako eliminišu sekret koji se nakuplja u ovim putevima. Sekret je uvek prateća pojava kod virusnih infekcija gornjeg respiratornog sistema i njegovo prisustvo dovodi i do već pomenute sekundarne bakterijske infekcije pa ga je zato neophodno eliminisati a ova biljka baš to radi.
Južnoafrička muškatla čini sastavni deo ALPIKOL sirupa koji na prirodan način podiže naš urođeni imuni odgovor i pomaže nam da se borimo protiv virusnih infekcija. Ja ga već koristim u prevenciji a i kao dodatak lečenju kod svoje dece i kod odraslih pacijenata koje lečim. Preporučujem ga i Vama.

Promo tekst

Foto:vitolda-klein-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Hasbro brzi monopol E7033
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.749,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 326346ST
Set kofera i ranac Spiderman 326346
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno