Alternativna medicina
06.10.2021.

Muškarci teže podnose grip

Temperatura, malaksalost, umor, slabost, bol u mišićima i kostima, glavobolja, zapušen nos, otežano disanje, vrtoglavica, kašalj. Nema toga ko nije bar jednom imao ove simptome. I žene i muškarci. Svi znamo. To je grip, influenca, prehlada, nazeb, virusna infekcija. Muškarci ipak, dokazano je, teže podnose grip, a najnovija istraživanja pokazuju da oni mnogo češće oboljevaju od SARS-CoV-virusa nego žene i da je njihova klinička slika bolesti teža. Zašto je tako?

Jednostavno, imuni sistem žena je otporniji.

 

Za to je odgovoran pre svega hormon estrogen koji podstiče rad imunosistema i snažno se bori protiv izazivača bolesti. Muški testosteron, za razliku od njega, blokira imuni sistem. Pa da vidimo kako to funkcioniše…

Estrogen kao najjače oružje


Ranija istraživanja su dokazala da estrogen ima antivirusna svojstva protiv HIV-a, ebole i virusa hepatitisa. Tim naučnika je postavio sebi zadatak da utvrdi da li estrogen ima isti uticaj i na grip. 
Istraživanja Johns Hopkins univerziteta iz Baltimora sa vodećim autorom studije Sabrom Klein objavljena u „American Journal of Psihology-lung Cellular and Molecular Psihology“ početkom 2016. godine, dala su odgovore na neka od ovih pitanja.
U ovoj studiji proučavan je razvoj virusa gripa tipa A, koji izaziva bolest unosom u ćeliju i repliciranjem unutar ćelije domaćina. Kad napusti zaražene ćelije virus se može širiti kroz telo i među ljudima. Količina repliciranog virusa određuje težinu bolesti. Manje repliciranih virusa znači da inficirane osobe imaju lakše simptome bolesti i manje su šanse za širenje bolesti na nekog drugog.

Utvrđeno je da estrogen smanjuje replikaciju virusa gripa tipa A.


Da bi se ispitao kako estrogen utiče na sposobnost replikacije virusa gripa istraživački tim je izolovao nosne ćelije – tip ćelije koje virus gripa prvenstveno inficira – od muškog i ženskog donatora. Ove ćelije su izložene virusu tipa A i otkriveno je da je kod ženskih uzoraka pokrenut antivirusni efekat, a kod muških nije. Utvrđeno je da je estrogen pokrenuo antivrusni efekat kroz estrogen receptor beta, što je korak više u razumevanju dejstva estogena i otvara mogućnosti da se pronađe način da se terapijski estrogeni, koji se koriste za lečenje neplodnosti i menopauze iskoriste za zaštitu protiv gripa. Zbog toga što žensko telo može sadržati i do 24 puta veću količinu estrogena nego muško, žene su znatno bolje opremljene za borbu protiv replikacija virusa tipa A, pa se muškarci teže nose sa gripom i ostalim virusima. 

Testosteron blokira imuni sistem 


Sa druge strane, naučna istraživanja Stanford univerziteta iz 2013. godine pokazala je da visok nivo testosterona, primarnog muškog polnog hormona, može oslabiti imunološki odgovor na virus gripa. Iz ovoga lako možemo doneti zaključake i dati odgovor na pitanje postavljeno na početku.

Homeopatija ima rešenje za prehladu i grip

Da bismo sprečili grip, najvažniji uslov je da poboljšamo imunitet. Međutim, tu je mnogo elemenata koji nas ometaju: stres, nedostatak vitamina C, B12 i B6, betakarotena i cinka, pa alkohol, duvan… Koje su opcije? Ako nam je cilj jačanje imuniteta, vakcina protiv gripa nije loše rešenje, ali ona štiti samo od određenih sojeva virusa gripa. Homeopatija ovde ima veoma dobru ulogu, kao i homeopatski lek Influcid. Nakon kliničkog ispitivanja preventivnog efekta homeopatske kombinacije RJCG, zabeleženo je da je uzimanje jedne tablete influicida tri puta dnevno tokom mesec dana, dalo zaštitu od gripa od tri meseca. Ovaj homeopatski lek pojačava dejstvo interferona u telu (proten sa antivirusnim delovanjem).
Ako mesec dana uzimate tri tablete Influcida dnevno, 15 minut pre obroka, topeći ih u ustima tri-četiri minuta, to je investicija od 12 minuta dnevno, što za ceo mesec iznosi 360 minuta ili šest sati. Za tih šest sati dobićete tri meseca bez bolesti i celu godinu zdravlja. Influcid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija, a ubrzava oporavak posle prehlade i gripa. Najvažnije pravilo prevencije jeste da svi članovi porodice uzimaju ovaj homeopatski preparat.
Sponzorisani tekst

foto:brittany-colette-unsplash,kira-auf-der-heide-unsplash.jpg

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Interesovanja P-0397
Putujuća ordinacija P-0397
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja KL4831,lic
Veterinrski set sa plišanom kucom  Klein KL4831
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.720,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno