Alternativna medicina
11.08.2021.

Boravak u vrtiću jača imunitet

Poznato je da boravak dece u vrtićima ima mnoge prednosti za samu decu – ono promoviše socijalizaciju i dečju samostalnost, uči ih pravilima lepog ponašanja, ali uvek sa sobom nosi i veći rizik od raznih bolesti - prehlada, stomačnog gripa, konjuktivitisa, faringitisa... Ali bez obzira na to, ne pomišljajte da dete ispišete iz vrtića čim mu procuri nosić, već budite strpljivi. 
Imunološka reakcija nastala u kontaktu deteta sa virusima je individualna i nasledna. 

 

Imunitet kod dece-imunološka reakcija 


Kod neke dece se kontakt sa respiratornim virusima manifestuje samo kao dvodnevno curenje nosa, a neka deca imaju burne reakcije sa visokom temperaturom, kašljem, obilnom sekrecijom iz nosa, pa čak i bronhitisom i upalom pluća. Većina dece koja prvi put dolazi u kolektiv ima u periodu adaptacije i česte crevne infekcije. Stručnjaci se, međutim, slažu da je sve to normalna pojava i da dečji organizam prvo mora da se adaptira na život u kolektivu.

 
Kako najbrže stvoriti imunitet kod dece


Što je dete mlađe, to su njegove sposobnosti za odbranu na nižem nivou, te se ponekad stiče utisak da dete ima „nedostatak imuniteta” – što uopšte nije tačno. Nije tajna da se pri polasku u vrtić kod dece budi i razvija njihov imuni odgovor na infekcije koji će malo-pomalo ostvariti zadovoljavajuću odbranu. 


Na imunitet utiči u zdrave navike

 
Pritom, roditelji moraju da znaju da predškolsko dete treba da spava deset sati jer se u toku sna luči hormon rasta, a i mnoge komponente imunog sistema. Od velike važnosti je i higijena ruku i usne duplje, kao i fizička aktivnost i boravak dece u prirodi, na svežem vazduhu, a ne uz računar. 


Immunokind jača dečji organizam


Kako bi mališani što lakše prebrodili ovaj period adaptracije mogu da pomognu i Immunokind tablete. One dokazano pomažu u jačanju imuniteta kod dece sa čestim virusnim infekcijama čineci da period susreta i rekacije na viruse prođe što lakše. Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema Immunokind povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa, a simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. Immunokind povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, male dece, i dece predškolskog i školskog uzrasta.

Promo tekst

foto:cdc-unsplash.jpg, 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Trotineti P-0282rozi
MASTER WHEELS - Pertini trotineti u 2 atraktivne boje - ZELENA I PLAVA  Podesiva v...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 11/98012
Uči i zabavljaj se uz Loptu Pametnicu edukativna igračka za decu, lopta koja pomer...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

27.
Sep
2023
Alternativna medicina
01.
Sep
2023
Alternativna medicina