Alternativna medicina
11.08.2021.

Boravak u vrtiću jača imunitet

Poznato je da boravak dece u vrtićima ima mnoge prednosti za samu decu – ono promoviše socijalizaciju i dečju samostalnost, uči ih pravilima lepog ponašanja, ali uvek sa sobom nosi i veći rizik od raznih bolesti - prehlada, stomačnog gripa, konjuktivitisa, faringitisa... Ali bez obzira na to, ne pomišljajte da dete ispišete iz vrtića čim mu procuri nosić, već budite strpljivi. 
Imunološka reakcija nastala u kontaktu deteta sa virusima je individualna i nasledna. 

 

Imunitet kod dece-imunološka reakcija 


Kod neke dece se kontakt sa respiratornim virusima manifestuje samo kao dvodnevno curenje nosa, a neka deca imaju burne reakcije sa visokom temperaturom, kašljem, obilnom sekrecijom iz nosa, pa čak i bronhitisom i upalom pluća. Većina dece koja prvi put dolazi u kolektiv ima u periodu adaptacije i česte crevne infekcije. Stručnjaci se, međutim, slažu da je sve to normalna pojava i da dečji organizam prvo mora da se adaptira na život u kolektivu.

 
Kako najbrže stvoriti imunitet kod dece


Što je dete mlađe, to su njegove sposobnosti za odbranu na nižem nivou, te se ponekad stiče utisak da dete ima „nedostatak imuniteta” – što uopšte nije tačno. Nije tajna da se pri polasku u vrtić kod dece budi i razvija njihov imuni odgovor na infekcije koji će malo-pomalo ostvariti zadovoljavajuću odbranu. 


Na imunitet utiči u zdrave navike

 
Pritom, roditelji moraju da znaju da predškolsko dete treba da spava deset sati jer se u toku sna luči hormon rasta, a i mnoge komponente imunog sistema. Od velike važnosti je i higijena ruku i usne duplje, kao i fizička aktivnost i boravak dece u prirodi, na svežem vazduhu, a ne uz računar. 


Immunokind jača dečji organizam


Kako bi mališani što lakše prebrodili ovaj period adaptracije mogu da pomognu i Immunokind tablete. One dokazano pomažu u jačanju imuniteta kod dece sa čestim virusnim infekcijama čineci da period susreta i rekacije na viruse prođe što lakše. Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema Immunokind povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa, a simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. Immunokind povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, male dece, i dece predškolskog i školskog uzrasta.

Promo tekst

foto:cdc-unsplash.jpg, 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Trotineti P-0282rozi
MASTER WHEELS - Pertini trotineti u 2 atraktivne boje - ZELENA I PLAVA  Podesiva v...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 11/98012
Uči i zabavljaj se uz Loptu Pametnicu edukativna igračka za decu, lopta koja pomer...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno