Alternativna medicina
23.06.2021.

Bezbrižan odmor sa decom uz Alpikol sirup

Alpikol sirup će vam ovog leta biti najbolji saveznik za bezbrižan odmor. Kako biste ojačali imunitet i na vreme pripremili svoj organizam da pobedi sve što može da naruši vaše zdravlje i pokvari vam odmor, dovoljno je da Alpikol sirup počnete da pijete preventivno – dve nedelje pre odlaska na letovanje. 
Verujemo da je mnogima letovanje najlepši deo godine koji svi tako željno očekujemo. Ali isto tako ne čudi ni veliko razočarenje usled nepredviđenih zdravstvenih problema koji se dogode baš u to vreme. Jedan od mogućih razloga zašto se ovo dešava je i zbog toga što nam je imuni sistem verovatno iscrpljen zbog priprema koje za većinu budu stresne, često i nesvesno. 

Drugi mogući razlog je promena klime i okruženja koja nas za kratko izbaci iz balansa i naš imuni sistem ne odreaguje kako treba i eto razbolimo se kada najmanje želimo. Treći razlog, ne manje značajan, je sve češća upotreba rashladnih uređaja. Ovog leta o tome ne moramo da brinemo pošto je u apoteke stigao sirup jedinstvenog sastava pogodan kako za decu tako i za odrasle. 
Kako i na koji način nam Alpikol sirup može pomoći objasniće nam dr Jelena Džarić.
- Meni kao lekaru i kao roditelju je veoma bitno da moja porodica i moji pacijenti budu bezbrižni i zdravi kada krenu na odmor. Pre svega želimo da se odmorimo i uživamo a najmanje što želimo je da razmišljamo o eventualnim posetama lekarima i ambulantama. Zato ja savetujem da o svom imunitetu razmišljamo na vreme i pre nego što krenemo na odmor, a da kao obavezan deo prtljaga imamo priručnu apoteku uz sebe, za svaki slučaj. Od pre par meseci u apoteke je stigao Alpikol sirup koji u potpunosti zadovoljava sve zahteve kada se govori o osnaživanju imuniteta. Naime, ovaj sirup je sastavljen tri potpuno prirodna sastojaka. To su ekstrakt CRNE ZOVE, JUŽNOAFRIČKE MUŠKATLE i BETA GLUKANA iz pivskog kvasca i ujedno su idealna kombinacija koja dovodi do jačanja tzv. urođenog imuniteta, kako kod odraslih tako i kod dece. Urođeni imunitet prvi reaguje kada je potrebna naša odbrana – kaže dr Džarić.  


Preventivnim korišćenjem sirupa od samo dve nedelje postižemo da naš imuni sistem bude aktivan i spreman da u najkraćem roku uništi patogene koji mogu da naruše naše zdravlje. 
- Ove komponente imaju snažno antivirusno dejstvo – što  znači da onemogućavaju da se virus zalepi i uđe u naše ćelije ili već aktiviraju mehanizam da se zaražene ćelije unište. Drugo dejstvo je da imaju antibakterijski efekat – to  znači da svojim dejstvom ne dozvoljavaju da se bakterije zadržavaju na sluzokoži i da dovedu do takozvane superinfekcije. Crna zova ima snažno antioksidativno dejstvo koje pomaže u regeneraciji našeg organizma, a južnoafrička muškatla deluje na pokretanje treplji koje se nalaze u gornjem respiratornom traktu i time se postiže jako sekretomotorno dejstvo – izbacuje se sav neželjeni sekret iz respiratornog sistema. 
Sve tri komponente zajedno snažno stimulišu naš urođeni imuni sistem. 
- Zato je moj savet da se dve nedelje pre planiranog odmora krene preventivno sa korišćenjem Alpikol sirupa. U svojoj putnoj apoteci svima savetujem da uz probiotik imaju i Alpikol sirup u slučaju da na odmoru dođe do pojave simtoma koji ukazuju na virusnu infekciju. U tom slučaju preporuka je da se krene što pre sa korišćenjem Alpikol sirupa, već na pojavu prvih simtoma kao što su temperatura, malaksalost, bolovi u mišićima. Na kraju, svima bih poželela jak imunitet i puno zdravlja – poručuje doktorka Džarić. 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina