Alternativna medicina
04.05.2021.

Sigurni znaci da je bebi počelo nicanje zuba

Početak rasta zubića može biti veoma naporan period kako za bebe tako i za roditelje. Zato smo vam pripremili nekoliko saveta uz koje ćete lakše prepoznati da je beba u ovoj fazi, ali i naučiti kako da joj na najbolji način pomognete.
Istraživanja pokazuju da približno dve trećine beba ima probleme koji su povezani sa nicanjem prvih zubića. Ovo često zna da bude jako težak period, ali je neminovan. 

Spremite se na vreme za nicanje zubića


Najvažnije je da roditelji nauče da na vreme prepoznaju simptome kako bi izbegli bilo kakvu nelagodu ili bol kod mališana, ali i da bi izbegli da i sami budu uznemireni. Kod većine beba prvi zubići kreću da rastu sa šest meseci, mada se prvi zubi mogu pojaviti u bilo koje vreme između bebinog trećeg i četrnaestog meseca. Prvi zubići se obično pojavljuju u parovima, počevši od donjih, pa zatim i gornjih centalnih sekutića. Većina beba je tada manje ili više razdražljiva i pojačano balavi kada krenu da joj niču zubići, ali simptomi se mogu razlikovati od bebe do bebe. U svakom slučaju, budite spremni i naoružajte se strpljenjem. 

Znaci da je nicanje zuba počelo:


Beba ima potrebu da stalno nešto glođe
Zbog pritiska koji se stvara tokom izbijanja zubića, beba ima potrebu da glođe stvari. Ovo "gickanje" je jedan od mogućih indikatora da će beba dobiti zubić.
Natečene desni
Pre nego što novi zub nikne, može prouzrokovati crvenu, otečenu, modričastu površinu na bebinim desnima. Ponekad kada desni jako oteknu možemo nazreti novi zubić koji samo što nije probio. 
Pojačano balavljenje
Lučenje veće količine pljuvačke može biti znak da detetu izbijaju zubići, ali ne mora. Poznato je da je to normalna faza u razvoju beba.
Nervoza u večernjim satima
Izbijanje zubića dolazi u fazama i ponekad je iritacija više prisutna u toku noći, nego tokom dana.
Vaša beba "vuče" uši
Iako može biti i znak infekcije uha, vučenje može biti simptom rasta zuba jer bol iz vilice prelazi u ušni kanal
Promena u navikama
Bebe koje jedu čvrste hranu možda će više želeti da se hrane flašicom, jer kašika iritira njihove upaljene desni.Kod drugih beba može doći do suprotne pojave jer će im prijati pritisak kašičice na desni. Kod beba koje majke doje ili koje piju mleko na flašicu aktivnost sisanja može prourokovati neugodan pritisak na desni i ušne kanale.


Kako ublažiti bolno nicanje zuba kod beba

Jedan od pet roditelja ne primeti da bebi rastu zubići sve dok ne vide zub koji je nikao, što je najbolja opcija. Ali ako je vaša beba počela da pokazuje znakove rasta zubića treba joj pomoći da što lakše prođe kroz ovaj period. Možete joj, recimo, ponuditi glodalicu koju ste prehodno rashladili u frižideru. Ukoliko se zubići nalaze duboko u desnima i nisu stvorili otok, lagana masaža mestu gde će da izbiju može da učini čuda. Radite ovo čistim rukama, sa rukavicama ili bez. I mokra i hladna krpa deluje dobro, zahvaljujući tome što desni trnu pod hladnoćom. 


Ublažite bolno nicanje zuba uz pomoć homeopatije


Jedno od adekvatnih rešenja za ovaj period su i homeopatske tabletice „Dentokind“ koje se rastvaraju u kašičici vode i daju se bebi tri puta na dan. U sastav ovog preprata ulaze samo prirodne i pažljivo odabrane komponente koje olakšavaju i smanjuju sve tegobe koje prate nicanje prvih zubića. „Dentokind“ pomaže i kada se kod deteta u ustima pojave afte, a deluje i kod dijareje, povišene temperature i bola u uhu. Kao i kod odraslih, homeopatski lekovi i dečji organizam podstiču da se sam izbori sa bolešću. 
 

photo:https://unsplash.com/, https://dhu-homeopatija.com/, chris-anderson-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kocke BB-0085-50
Spakovane u biorazgradivoj kesi, ekološke kockice su spremne za početak avanture...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.352,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Leptir set sa 4 razvojne igračke u jednom fantastičnom pakovanju! Set pruža neogranič...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 9409-SKU8976
Zvečka- glodalica žirafa - Različiti senzori stimulišu aktvinost na bilo kojoj od ž...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.500,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno