Alternativna medicina
19.11.2014.

Deca vole homeopatske preparate

Homeopatski lekovi nemaju neželjenih dejstava, jer su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, biljaka i minerala. Zbog toga naši pedijatri preporučuju kompleksne homeopatske lekove čak i za decu u najranijem uzrastu, kaže Marija Krivačić, magistar farmacije i homeopata

Homeopatija je efikasna, blaga i holistička terapija, koja stimuliše i reguliše moć samoizlečenja organizma. U našoj zemlji su se paraplelno razvile dve grane homeopatije: klasična i kompleksna homeopatija.

U klasičnoj homeopatiji, roditelji vode decu kod specijalno kod lekara homeopate i najčešće dobijaju homeopatski lek na licu mesta, u ordinaciji.

Kompleksni homeopatski lekovi se mogu dobiti u svakoj apoteci u Srbiji i korste se za jasno određene indikacije. Njih preporučuju pedijatri i ORL lekari, lekari opšte prakse i farmaceuti koji ne moraju imati dopunsko skolovanje iz homeopatije. 

Kompleksni homeopatski preparati su najčešće u obliku tableta, ali mogu bitii u obliku granula, sirupa, kapi i masti. Kod odojčadi i male dece se tablete otapaju u malo vode, dok veća deca mogu sama da ih otope u ustima. Preparati su neutralnog do slatkastog ukusa pa nije problem da ih mališani uzimaju.

Homeopatski preparati i kompleksne i klasične homeopatije su pokazali veliki uspeh u ublažavanju i rešavanju tegoba i kod odojčadi, male i starije dece.

Marija Krivačić, magistar farmacije i homeopata kaže da se u Srbiji može naći 10 kompleksnih homeopatskih preparata za različite dečje tegobe, a mogu se kupiti u svakoj apoteci, bez recepta.

- Homeopatski lekovi su biljnog i mineralnog porekla, a od klasičnih lekova se razlikuju po tome što praktično nemaju neželjenih dejstava, jer su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, biljaka i minerala. Zbog toga naši pedijatri preporučuju homeopatske lekove čak i za decu u najranijem uzrastu – ističe Marija Krivačić.

Potpuno prirodno, ovi lekovi rešavaju zdravstvena stanja i tegobe u prvim godinama života: grčeve kod novorođenčadi i beba, bolno nicanje zubića, jačaju imunitet kod najmlađih, rešavaju stomačne tegobe, otklanjaju poremećaje u ponašanju – poremećaje pažnje i koncentracije koji su vrlo česti kod dece, poremećaje sna, ali i nervozu, poteškoće u učenju, hiperaktivnost kod dece.

Homeopatija može istovremeno da se primenjuje sa konvencionalnom medicinom, i to još jedna od njenih prednosti. I što je najvažnije, ako se koristi prema uputstvima za upotrebu,homeopatski lek nema štetnih nuzefekata kao što to može biti slučaj sa klasičnim lekom.

Neobičnost homeopatskog lečenja je u tome što je osnivač te discipline, nemački doktor Samjuel Hanemen pretpostavio da supstanca koja izaziva tegobe može te tegobe i da uspešno izleči.

Homeopatiju je priznala i Svetska zdravstvena organizacija, prema čijem izveštaju ovaj metod lečenja zauzima drugo mesto u svetu, odmah iza kineske medicine. 
 Influcid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija.
Podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način

• Ubrzava oporavak posle prehlade i gripa

foto: ouis-hansel unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno