Alternativna medicina
05.11.2014.

Prirodno lečenje psorijaze u 5 jednostavnih koraka

Ako patite od psorijaze, nemojte očajavati. Strpljivo tražite prirodan lek i način ishrane koji vam odgovara

Psorijaza je hronični kožni poremećaj koji obeležavaju crvene mrlje prekrivene belim ljuspicama, suva koža, svrab i zadebljani nokti.

Ova bolest nije toliko ozbiljna da bi izazivala veće smetnje, ali je veoma neprijatna i predstavlja veliki estetski problem. Veruje se da je psorijaza posledica sprege gena i određenih okidača iz okoline.

Alternativna medicina u uzroke ubraja i nepravilnu ishranu te nagomilavanje toksina u organizmu, ali i nudi prirodne lekove za lečenje psorijaze.

1.Čišenje organizma
Napravite čišćenje organizma, posebno čišćenje jetre, koja je ključna kod svih kožnih oboljenja. Čišćenje organizma možete sprovesti uz pomoć posta, čajeva ili posebnih dodataka ishrani.

2. Zelena glina
U lečenju psorijaze može pomoći i zelena glina, sertifikovana za oralnu upotrebu.

Uveče razmutite punu čajnu kašičicu zelene gline u 2 dl vode (prokuvane). Pritom nemojte upotrebljavati metalnu kašičicu ili čašu, jer glina ne sme doći u dodir sa metalom.

Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili uveče pre spavanja.

3.Čajevi
Koren čička tradicionalno se upotrebljava za tretiranje upalnih stanja kože. Čaj pripremajte na sledeći način: supenu kašiku korena čička kuvajte u 3,5 dl vode deset minuta, nakon toga je procedite. Pijte sveže pripremljeno tri puta na dan. Ostale biljke koje snažno čiste jetru i pomažu kod psorijaze su maslačak, artičoka, orah, neven, kopriva, beli luk.

4. Zdrava ishrana
Smanjite unos crvenog mesa, rafinisanih masti, belog šećera i proizvoda od belog brašna. Jedite puno svežeg voća i povrća, semenki, koristite hladno ceđeno maslinovo ulje, pijte čistu filtriranu vodu i nezaslađene biljne čajeve.

5.Ulje noćurka i geranijuma
Ulje noćurka obiluje esencijalnim masnim kiselinama i često se koristi za kožne tegobe. Vrlo je efikasno kod psorijaze, ekcema , dermatitisa i zapaljenskih stanja kože. Dobro je i ulje od geranijuma, sipajte nekoliko kapi u kupku. Efekte ćete videti odmah.

Saveti
*detoksikujte organizam
*zdravo se hranite
*izbegavajte stres
*redovno radite piling
*hidratizirajte kožu
*izbegavajte alkohol i cigarete

foto: milesz-pixabay

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • petra
    petra

    Detoksikacija organizma i zdrava ishrana je jako bitna, mnogo kožnih bolesti dolazi iznutra i odražava stanje organizma!

    17.11.2014. 09:31
  • Velimir
    Velimir

    Uzalud sva nastojanja, svi lijekovi. Najzad sam sa nekakvim uljima... I, ublažilo je. Meni su zahvaćene šake, da sam,čak u rukavicama saučešća primao. A liječili me vrsni ljekari. Kad bi neko pozitivno iskustven objasnio, uputio, biobih zahvalan.

    02.02.2018. 18:04

Preporučeno