Zdravlje
20.07.2017.

I mami i bebi treba magnezijum

Trudnoća i dojenje donose velike promene jer se menjaju potrebe organizma za hranljivim materijama, pa lekari budućim mamama preporučuju da usvoje zdrave navike, kako bi i ona i njena beba bile zdrave.

Neki od najčešćih problema sa kojima se trudnice suočavaju su umor, iscrpljenost, slaba koncentracija, grčevi u nogama, problemi sa krvnim pritiskom, zubima i kostima. Na sreću, redovnim unosom magnezijuma ove tegobe mogu znatno da se ublaže, pa čak i da se izbegnu, jer ovaj mineral omogućava stvaranje energije iz šećera, masti i belančevina koje unosimo hranom, u procesu takozvanog ćelijskog disanja.
Magnezijum presudno utiče na pravilan rad srca, kao i normalno funkcionisanje nervnog sistema , a neka istraživanja su pokazala da deficit magnezijuma utiče i na nastanak depresije.
Pored folne kiseline, gvožđa i joda, magnezijum je na vrhu lestvice neophodnih minerala za zdravlje majke i bebe. Posebno je važna njegova uloga u procesu deobe ćelija, čime učestvuje u rastu i razvoju fetusa i osigurava uspešan ishod trudnoće. Kako je magnezijum često nedovoljno zastupljen u ishrani, idealno ga je unositi putem mineralne vode bogate ovim mineralom. Mg Mivela u jednom litru sadrži 343 mg magnezijuma što gotovo zadovoljava dnevne potrebe organizma budućih mama za ovim dragocenim mineralom.
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina