Zdravlje
15.07.2016.

Bezbrižno leto bez osipa uz gel Osmoforce kids

Sponzorisan tekst

Radujući se letu, mirisu mora i toplini sunca često zaboravimo na opasnosti koje „vrebaju“ u prirodi i koje nam mogu pokvariti toliko očekivano uživanje u letnjem odmoru. Ako, međutim, u vašu putnu apoteku spakujete gel OSMOFORCE KIDS, bićete sigurni da vam ništa ne može pokvariti vašu letnju avanturu.

Koža kao naš najveći organ koji štiti telo od mehaničkih, hemijskih, termičkih uticaja, patogenih mikroorganizama i UV zračenja vrlo često tokom letnjih meseci bude izložena velikom stresu i promenama koje mogu ostaviti dalekosežne posledice.

Tada je neophodno posvetiti posebnu pažnju koži, naročito dečijoj, na pravilan način se brinuti o njoj, održati je zdravom tokom cele godine, a posebno leti.

KOŽA PAMTI

Pojačana izloženost suncu,moru, vetru tokom letnjih meseci ostavlja tragove na našoj koži jer „koža pamti“!

Duži boravak na suncu, pojačana izloženost UV zračenju, upotreba sredstava za sunčanje, kozmetičkih preparata za negu kože, parfema, dezodoransa - dovoljni su razlozi da koža odreaguje određenom alergijskom reakcijom – fotodermatozom.
Pojava ovakve reakcije na sunce relativno je česta i javlja se kod 10 do 20 odsto pojedinaca. Obično se manifestuje osipom na predilekcionim mestima na vratu, pregibima ruku i nogu, obično nekoliko sati nakon izlaganja suncu.

UBODI INSEKATA
Ubodi insekata su vrlo česti tokom leta. Dosadni komarci mogu pokvariti i najsavršeniji godišnji odmor.Na mestu uboda se najčešće javlja otok, bol, crvenilo.U najvećem broju slučajeva nije potrebna pomoć lekara, već je dovoljno ubodno mesto hladiti gelom OSMOFORCE KIDS ili oblozima. Ukoliko se javi simptomi alergijske reakcije, potrebno je potražiti pomoć lekara.

UBODI MEDUZA

Nije retko da tokom plivanja  iznenada osetimo žarenje, peckanje ili bol. Otrov iz žalaca meduze uvek izaziva lokalnu reakciju, bol, crvenilo i osip na koži, otok i pojavu mehurića. Osip je ograničen na deo kože koji je bio u kontaktu sa meduzom. Ubod je vidljiv na koži po nekoliko dana ili čak nedelja, a moguća je pojava i sekundarnih infekcija, promena na koži u vidu ekcema, praćene svrabom, promenom pigmentacije...

Nakon uboda meduze ranu je potrebno oprati alkoholom ili sirćetom. Pincetom treba ukloniti žaoke, pa imobilizirati povređeni deo tela, Potražiti pomoć lekara u slučaju jačih simptoma. Povređeno mesto se može hladiti gelom OSMOFORCE KIDS ukoliko je koža intaktna.

DEPILACIJA I BRIJANJE

Depilacija u kozmetičkom salonu, kremom ili brijačem često prouzrokuje crvenilo i iritaciju kože. Simptomi se takođe mogu ublažiti primenom gela OSMOFORCE KIDS.

ZNOJENJE

Znojenje je fiziološka pojava i način na koji se koža štiti od toplote jer isparava i hladi se. Na mestima pregiba (ispod pazduha, prepone, pregibi na rukama, nogama) usled znojenja mogu nastati i znaci upale kože koji se manifestuju osipom, crvenilom, otokom i bolom.

Održavanje adekvatne higijene i hlađenje osetljivih delova kože gelom OSMOFORCE KIDS može olakšati nastale tegobe.

OSIPNE BOLESTI
Morbili, rubeola, varičela ili vodene kozice, šarlah, infektivni eritem, trodnevna groznica spadaju u osipne ili egzantemske bolesti. Češće se javljaju kod dece, nego kod odraslih te je neophodno da dijagnozu postavi lekar. Osnovni simptom u ovim oboljenjima je osip koji može biti blag, ali i obilan da prekrije čitavu kožu. U lečenju se koriste opšte metode ublažavanja svraba koji nastaje usled osipa – simptomatsko hlađenje kože OSMOFORCE KIDS gelom, kupke sa dodatkom kalijum permanganata ...

Više informacija o proizvodu možete pogledati OVDE. 

foto: unsplash.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno