Zdravlje
27.09.2015.

7 prirodnih lekova za depresiju

Depresija je stara koliko i čovečanstvo, međutim, u poslednje vreme je sve više depresivnih pa milioni ljudi širom sveta pate od ove bolesti. Postoje prirodni lekovi koji pomažu kod depresije, a mi vam predstravljamo neke od njih.

Akupunktura
Naučno je dokazano da efikasno leči depresiju. Deluje tako što stimuliše neurotransmitere. Naučnik Džon Alen sa Univerziteta u Arizoni rekao je da je tokom istraživanja ispitana grupa od 151 pacijenta sa ozbiljnom depresijom. Prema njegovim rečima, ispitanici su se bolje osećali posle tretmana akupunkture, iako nisu stimulisane sve tačke povezane s tim oboljenjem.

Lagane vežbe
Dokazano je da vežbanje ima mnoge prednosti i da olakšava simptome depresije i stresa, poboljšava raspoloženje, lični osećaj i san. Potrudite se da budete fizički aktivni od 30 minuta do jednog sata svakog dana – šetnja, vožnja biciklom, plivanje, joga ili bilo koja druga aktivnost u kojoj uživate.

Masaže
One pomažu da se ublaži stres i napetost i omogućavaju veće opuštanje. Nakon relaksirajuće masaže povećava se broj bijelih krvnih zrnaca koji služe kao štit imuniteta i istovremeno smanjuje nivo hormona stresa kortizola, pokazalo je istraživanje američkog medicinskog Centra Cedars-Sinai.

Losos
Losos i druge masnije ribe koje su bogate omega-3 masnim kiselinama mogu igrati važnu ulogu u našem celokupnom raspoloženju. Istraživanja pokazuju da ove masnoće imaju zaštitni efekat protiv depresije i čak smanjuju anksioznost.

Bademi
Bademi su bogati spojevima koje zovemo tirozin, a odgovorni su za proizvodnju dopamina i drugih neurotransmitera povezanih sa raspoloženjem. To znači da bismo trebali da jedu šaku orašastih plodova dnevno i tako poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sistema, a zahvaljujući bogatstvu vlakana i mononezasićenih i polinezasićenih masnih kiselina, podići ćemo si i raspoloženje.

Kantarion
Postoje neki naučni dokazi o tome da kantarion pomaže u lečenju blage do srednje umerene depresije. Čaj protiv depresije: Pomešajte jednake količine suvih cvetova kantariona i hajdučke trave, prelijte ih sa dva decilitra vrele vode i ostavite čaj da odstoji 10 minuta. Pijte tri puta dnevno.

Matičnjak
Čaj od matičnjaka pomaže u prevazilaženju stresnih situacija, protiv depresije, kao i glavobolja uzrokovanih nervozom ili povraćanjem na nervnoj bazi, ističu poklonici alternativne medicine. Delotvoran je i kod neredovnih menstruacija izazvanih stresom.

Tensilen® u svojm sastavu sadrži ’’SAM-e’’ , amino-kiselinu koja se prirodno nalazi u svakoj ćeliji u ljudskom telu.Tensilen, pozitivno utiče na poboljšanja depresivnih simptoma.

- Smanjuje stres
- Vraća samopouzdanje
- Vraća energiju
- Smanjuje osećaj nesigurnosti
- 30 godina u Evropi
- Potpuno prirodan
- Ne izaziva zavisnost

Studije su pokazale da kompleks vitamina B smanjuje napetost, utučenost i depresivno raspoloženje. Kompleks vitamina B uz SAMe u preparatu Tensilen® dodatno vraća energiju.

Više o preparatu možete saznati OVDE. 


foto:Jorge Paredes Pixabay.com, Bruce Mars Unsplash.com, Andreas 160578 Pixabay, Nacho Fernandez Unsplash.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno