Dojenje
07.10.2021.

Aventov 9.online festival dojenja stigao čak do Sidneja

Za nas organizatore festivala nema ništa lepše od prostora punog veselih trudnica koje ispunjavaju svečanu salu UVC Šumice. Sve do oktobra 2019.godine uživo smo se družili na Aventovim festivalima dojenja. Onda je došlo neko drugo vreme, koje je nas je nateralo na druženja rezervisana samo za Beograđanke zamenimo online edukacijom trudnica i budićih mama iz cele Srbije. No, ovaj poslednji je i to prevazišao, došao je čak do daleke Australije. Njih 315 se danas edukovalo na događaju koji nesebično širi znanje a sve u cilju da se mame uspešno pripreme za dojenje.

Ni ovaj put nije izostala vršnjačka savetnica Milena Popević za koju su trudnice imale brojna pitanja. Milena je tu da pokaže, nauči, upozna sa svim detaljima, ohrabri i ulije sigurnost mamama da će one uspešno dojiti. Samo prisustvo na festivalu je dobar znak jer je želja da se uspešno doji i prvi preduslov da mama u tome uspe.

Festival je poznat i po Zdravstvenom panelu u kome su ovaj put učestvovali Dr Katarina Lazić, pedijatar Instituta za neonatologiju, Biljana Dimić psiholog Doma zdravlja Voždovac, dr Tanja Belić, specijalista dečije i preventivne stomatologije i Danijela Kuljanin, medicinska sestra telefonskog servisa Halo beba.
Trudnicama su dati saveti kako da se nose sa strahovima i strepnjama, eventualnom postporođajnom depresijom, kako da očuvaju svoje i zubiće svojih beba, koja su pravila oralne higijene, šta pokazuje Apgar test i zašto je mamino mleko više od hrane. Trudnice su upoznate i sa Bankom mleka, ali i načinu funkcionisanja patronažne službe i podrške koju im može dati Halo beba.

Naš generalni sponzor, kompanija MCG je predstavila svoje proizvode, pre svega paletu proizvoda Philips Avent. Ono po čemu su najpoznatiji na tržištu je čuvena Aventova pumpica za dojenje, koja mnogim mamama je nezamenljiv saveznik u dojenju. Na današnjem druženju obradovali su pet budućih mama manuelnim pumpicama.

Sa nama je bila i Rosa kao Zlatni sponsor.” Mama bira gde” je prepoznatljiv slogan koji nam svima šalje jasnu poruku da možemo da dojimo n abilo kom mestu i bilo kada.

Trudnicama se obratila i Jelena Radosavljević, predstavnik Tosame. Ovaj put ona je bila i učesnica trudnica koja je iz drugačijeg ugla posmatrala ovaj festival u kome tradicionalno učestvuje samo kao predavač. Baš pre samo godinu dana na istom online festival kao trudnica i predavač se sa nama družila Marija Krivačić iz Alpen Pharme koja sada neguje malog Luku, dok je njena koleginica Jovana Ristovska dosledno predstavila paletu proizvoda Mama Nature, među kojima je najpoznatiji Dentokind.

A mi kao organizatori, nama je svako ovakvo druženje uvek lepo jer znamo da činimo dobru stvar, a to nam najčešće govore predivni utisci koje mame dele sa nama u toku i nakon događaja. Svi zajedno, dečjisajt kao organizator i sponzori kao najveća podrška radujemo se svakom novom druženju, koje nastavljamo radionicama u narednim mesecima, a na proleće i novim festivalom. Nadamo se uživo sa prisutnim trudnicama iz Beograda i online sa svima ostalima iz zemlje i okruženja.
Drage trudnice i mame, podelite svoje iskustvo sa nama sa drugim budućim mamama. Verujemo da će i njima, baš kao i vama puno značiti.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Uđite u novu eru izmazanja uz savršeno uravnoteženu usisa i stimulacije bradavic...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.799,00 RSD
24.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Avent Set za Lakše Dojenje sa Ručnom Pumpicom je idealan kao poklon pri rođenj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno