Roditeljstvo
12.05.2021.

Zašto je važno da deca imaju svoj kofer za putovanja?

Kada roditelji pomisle na putovanja sa decom, pogotovo onom malom, million misli im prođe kroz glavu, da nešto ne zaborave, da slučajno kupaći nije omalio, da se unapred kupi po koja gotova kašica u slučaju da se detetu hrana u mestu gde ide ne dopadne, da se ne zaboravi jakna, ako je u pitanju planina kao destinacija u letnjim mesecima… Ovaj stres može i te kako da se ublaži ukoliko mališanima omogućite da se sami pakuju. Naravno, u početku ćete to činiti zajedno, ali kako rastu tako će već imati dovoljno iskustva da znaju šta im je potrebno za koju destinaciju. Idealno je da imaju svoj kofer i to već od vrtićkih dana, jer od njega sve i počinje.

Dečiji kofer je važan pratilac deteta na svakom putovanju


Već sa četiri godine deca imaju mogućnost da otpuju sa drugarima iz vrtića na neku od destinacija u Srbiji. Obično su to planine i to uglavnom u prolećnim mesecima. Za mnoge roditelje, majke pogotovo, veliki stres, a za dete neopisiva radost. Naravno, neće svaki mališan u tom uzrastu biti spreman da se odvoji od roditelja i tu odluku ne treba forsirati, već je neophodno pričati sa detetom i predočiti mu dobre strane odlaska na jedno takvo,uglavnom sedmodnevno druženje. Ako mališan ima omiljenog plišanog drugara i njega treba da povede, jer su onda mirne noći zagarantovane.
Za početak zajedno odaberite kofer koji ostali ukućani neće koristiti. To je veoma važno za mališana, jer kofer će biti njegov pratilac na svim budućim destinacijama.


Dečiji kofer i radost putovanja koja počinju u predškolskom periodu


Gotovo ni jedna majka ne ume da spakuje dete u dečiji kofer dimenzije 55cm i to ne treba da vas brine. To ujedno nije ni razlog da detetu kupite najveći kofer koji nema dečiji motiv, jer su za njega Diznijevi junaci, poput Mikija, Šilje, Plutona, Spajdermena, Mini, Frozen nešto što ih u tom uzrastu određuje. Naravno, postoje i veći modeli kofera sa dečijim likom samo za ovaj uzrast nisu adekvatni. Vaše dete će imati pomoć prilikom odnošenja kofera do sobe u kojoj će biti smešteno, ali računajte da u sobi samo treba da se “bori” sa njim. Imajte na umu i da je jedan kofer za pakovanje malo jer u njega treba da stane i rezerva obuća ali i odeća za različite vremenske prilike.


Dečiji koferi, set od dva ili tri kofera


Najisplativija kupovina su setovi kofera. Obično, sa dečijim motivima su dva u setu, jedan manji od 45cm, a drugi od 55-60cm u zavisnosti od proizvođača. Pojedini setovi imaju i dodatni ranac za vrtić koji je namenjen obilascima dok je dete na putu. U njega može da stane flašica za vodu, sendvič, voće,ali i rezervna majica. Takvi koferi imaju povoljnu cenu jer su izrađeni od tekstila.
Na tržištu, po znatno višoj ceni su prisutni i PVC koferi za decu sa likom poznatih crtanih junaka. Dok se manji kofer smatra ručnim prtljagom, veći može biti verni pratilac starije dece na svim putovanjima.Njihova težina dok su prazni ne prelazi 3,5kg te su, zahvaljujući rotirajućim točkovima za 360 stepeni laki za upravljanje.

Kofer guralica i dečija putna torba idealni za vikend ture


Ako organizujete neki porodični izlet sa jednim prenoćištem i dečija putna torba može biti dobar izbor. Laka za nošenje, ne zauzima puno mesta, a dovoljna je da se u nju smesti i rezervna obuća, ali i po koji komad odeće i pribora za higijenu. Mališani od dve i tri godine biće oduševljeni kofer guralicom jer ima prostora i za prtljag a služi i kao prevozno sredstvo. Urađeni su u atraktivnim dečijim likovima te je zabava sa njima zagarntovana.


Dečiji koferi-cene dostupne svakom džepu


Samsonite dečiji kofer i American Tourister imaju najviše cene na domaćem tržištu. Krasi ih garancija kvaliteta, ali i kvalitetni materijali izrade kao i atraktivni likovi. Ima ih u različitim veličinama, a laki su za upravljanje. Manje poznati brendovi ne zaostaju u kvalitetu, a cena im je pristupačnija.

Ako želite da vam sama priprema putovanja bude opuštena, naučite ih od malih nogu da se pakuju sama. Naravno, vi sve to na kraju prekontrolišete, jer ipak su u pitanju deca, ali nemojte preuzimati njihove obaveze. Vremenom vaša kontrola neće biti potrebna i vi ćete biti sigurni da su deca ponela sve neophodno.

 

photo:phere.com,unplush.com,pixebay.com,www.samsonite.com

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Dečije putne torbe 3838622213969
Putna torba Air Pack Gray Chili 21396
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.799,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno