Roditeljstvo
19.01.2021.

Drage trudnice, pripremite se za jedan od najlepših i najtežih „poslova“

Iako nam se činilo da nema kraja praznicima i hladnim danima, polako se bližimo kraju januara, a neke buduće mame se bliže kraju svoje trudnoće. Odmah nakon porođaja, bio on za koji dan, nedelju ili tek na proleće i leto, slede meseci, a možda i godine tokom kojih ćete, drage naše trudnice, raditi nešto mnogo važno, na momente teško, a opet neverovatno lepo. Dojićete vašu decu! Dojićete ih zato što to želite (ako želite), onoliko dugo koliko budete htele i vi i vaši mališani, a mi smo tu da vam pomognemo u tome. Zbog vas je Dečji sajt i zakazao svoju prvu ovogodišnju radionicu za podršku dojenju.

Kao i sve prethodne iz vremena korone, radionica će biti održana preko Zoom aplikacije, a zakazali smo je za petak 22. januar od 11 do 14 časova. Od vas očekujemo da se prijavite, da obezbedite dobru internet konekciju, udobno mesto u vašem toplom domu i spisak pitanja za naše predavače i prijatelje Dečjeg sajta. Posebno se radujemo činjenici da ćemo moći da se družimo i sa vama koje ne živite u Beogradu, vama iz čitave Srbije, država bivše SFRJ i dijaspore.

Radionicu će voditi Milena Popević, sertifikovana savetnica za dojenje, koja će vas pripremiti za sve što vas očekuje. Ponudiće vam rešenje za svaki vaš problem koji se tiče laktacije, nege grudi, mastitisa i ragada, ishrane i hidratacije, izmlazanja i noćnih podoja, dojenja na zahtev, mokrih i suvih pelena, boje bebine stolice... Pričaće vam o bebinim potrebama u prvim danima, prvim nedeljama i mesecima, o kolostrumu i zrelom mleku, o položajima za dojenje, o uvučenim i malim bradavicama, o tome koliko je mamino mleko važno za pravilan rast i razvoj bebe, ali i o tome kako dojenje štiti majku od brojnih oboljenja.

Milenu ćete, kao i ostale učesnike radionice, stručnjake i prijatelje Dečjeg sajta moći da pitate sve što vas interesuje. Ne želimo da i vi, kao mnoge druge mlade majke, odustanete od dojenja zato što niste imale podršku, zato što niste imale od koga da tražite savet i zato što niste našle odgovor na vaša pitanja i probleme. Mi smo tu zbog vas, mi smo vaša podrška.
Iako se radionice dojenja održavaju u virtuelnom svetu, preko Zoom aplikacije, neophodno je da se prijavite, jer imamo samo 100 virtuelnih mesta. Jednostavno je. Kliknite OVDE i bićete registrovana učesnica, a mi ćemo vam na vreme poslati link za uključivanje na manifestaciju.
Foto: aptaclub.co.uk

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno