Roditeljstvo
18.09.2020.

Drage trudnice, znamo gde ćete biti u četvrtak 1. oktobra

Ne znamo za vas, ali mi smo za ovu godinu imali sjajne planove. Velike i lepe, a neki od njih su uključivali i vas, jer smo želeli da se družimo. Želeli smo da vas ohrabrimo i obodrimo, da vas nečemu naučimo, da vas darujemo, da vas zabavimo i nasmejemo. Želeli smo i da s vama ponešto proslavimo, da vas pozovemo i okupimo na dva fantasična festivala, a onda nam se desila pandemija. I znate šta... Nismo joj dozvolili da nam pokvari baš sve planove. Ma kakvi! Iskovali smo nove. I oni uključuju vas.
Da, baš vas, buduće mame.

Drage naše trudnice, na korak smo od novog Avent festivala dojenja u organizaciji Dečjeg sajta. Šestog, a ne sedmog, kako bismo ga „knjižili“ da nas nije snašla korona, a ujedno i prvog, jer ga iz stvarnog selimo u onlajn svet. Zakazali smo ga za 1. oktobar, sam početak Nacionalne nedelje dojenja i mnooogo mu se radujemo, jer će nas biti više nego ranije. Posebno se radujemo činjenici da ćemo (za ovo smo zahvalni koroni) na ovom Festivalu konačno moći da usrećimo i vas koje ne živite u Beogradu, vas iz čitave Srbije, država bivše SFRJ i dijaspore.

Nećemo moći da dočekamo svaku od vas, da vas fotografišemo, da ćaskamo, da vas poslužimo i uslužimo, da vam podelimo poklone, jer nećemo biti zajedno, u istom prostoru. Istovremeno smo sigurni da ćemo, uprkos razdvojenosti i činjenici da se svako nalazi ispred svog monitora, podeliti divne emocije koje uvek prate naše manifestacije.
Ne pričamo napamet... Od početka pandemije do danas održali smo šest fantastičnih onlajn radionica za podršku dojenju. Sve su bile odlično posećene, veza nam nije pucala, ali je sve pucalo od dobre energije i atmosfere.


Ako niste planirale da četvrtak 1. oktobar provedete van kuće, obavezno se prijavite za učešće na našem Avent festivalu dojenja koji se održava baš u vašem domu od 11 do 15 časova. Vi samo treba da odlučite da li ćete ga pratiti iz fotelje, troseda ili možda čak iz spavaće sobe, da pripremite omiljenu voćnu užinicu ili neku drugu zdravu grickalicu, i da već sada rezervišete svoje mesto.
Da, da... Baš tako. Iako se Festival dojenja održava u virtuelnom svetu, preko Zoom aplikacije, neophodno je da se prijavite, jer ni broj virtuelnim mesta nije neograničen. Jednostavno je. Kliknite OVDE i bićete registrovana učesnica prvog Avent onlajn festivala dojenja, a mi ćemo vam na vreme poslati link za uključivanje na manifestaciju.

Pored Milene Popević, sertifikovane savetnice za dojenje, sponzora i prijatelja festivala, očekuje vas i zdravstveni panel na kojem će učestvovati ginekolog, neonatolog, stomatolog i psihijatar. Svi oni će vam pomoći da se što bolje pripremite za dolazak vašeg čeda na svet. Pripremiće vas za dojenje jer imaju rešenje za svaki problem zbog kojih su tolike mlade majke odustajale od dojenja. Verujte, vama se posle našeg festivala, ako ste čvrsto rešile da dojite, to neće desiti.
Uostalom, prijavite se, „dođite“ i uverite se sami.

Nešto više o temama i učesnicima, čitajte u ponedeljak 21. septembra na Dečjem sajtu.
Foto: Dečji sajt, babycenter.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno