Roditeljstvo
17.08.2020.

Poslednju letnju radionicu dojenja organizujemo 20. avgusta

Kažu da dojenje znači zdravlje za mamu i bebu, da ostvaruje posebnu vezu izmedju ova dva, u početku bebinog života neraskidiva bića, da mami olakšava hranjenje i da su noći spokojnije za sve ukućane, Kažu i da zna da bude bolno, da može da postane prava agonija, da može da stvori veliki umor kod mame i bezbroj suza kod bebe, da dovede do mastitisa i odustajanja. I u jednom i u drugom slučaju već četiri i po godine na scenu stupamo mi, mali tim onlajn magazina decjisajt.rs koji organizuje besplatne radionice dojenja za trudnice.
Zašto nam je dojenje toliko važno? Šta trudnica dobija? Uspevamo li da popravimo poražavajuću statistiku Srbije u okviru koje manje od 13% majki uspešno doji nakon navršenog četvrtog meseca bebinog života?

Za sve ovo vreme edukovali smo skoro 4.000 trudnica u okviru 40 radionica i šest festivala dojenja, ugostili neonatologe, ginekologe, stomatologe, nutricioniste i farmaceute koji su dodatno pomogli budućim mamama i pripremili ih za uspešno dojenje. Najbitnije za nas od svega što smo i u okviru onlajn radionica, koje poslednjih šest meseci realizujemo, edukaciju proširili na celu zemlju, a družili smo se i sa nekoliko trudnica iz dijaspore.

Ne znamo do kada će nam radionice biti u ovom onlajn režimu, ali je činjenica da na svakoj od njih dočekamo bar dva puta više trudnica nego kada smo radili uživo, da u svakom mestu u Srbiji u toplini svoga doma mama može da se edukuje i postavlja pitanja, otkloni sve nedoumice i sigurna u sebe dočeka na prvi i svaki naredni podoj svoju bebu. 
Ako ste među onim trdunicama koje su rešile da doje, pridružite nam se. Naredna radionica zakazana je za četvrtak 20. avgust od 11 do 14h preko Zoom aplikacije. Jednostavno je, dovoljno je samo da se prijavite klikom OVDE

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Mar
2024
Porodični odnosi
18.
Mar
2024
Roditeljstvo
14.
Feb
2024
Trudnoća