Roditeljstvo
01.08.2020.

Dečji sajt juče organizovao 40. radionicu za podršku dojenju

U Srbiji svega 13 odsto majki isključivo doji svoje dete u prva četiri meseca života. Imajući u vidu ovu poražavajuću statistiku, pre četiri i po godine Dečji sajt je odlučio da pruži podršku mamama kako bi mogle uspešno da doje i da im pomogne u savladavanju svih prepreka na koje mogu da naiđu na tom putu. Slogan ovogodišnje Svetske nedelje dojenja, koja se obeležava od 1. do 7. avgusta, ukazuje na uticaj dojenja na očuvanje životne sredine i na klimatske promene, s jedne strane, tako i na imperativ zaštite, promovisanja i podrške dojenju i zdravlju ljudi, s druge strane.

Svetsku nedelju dojenja Dečji sajt je obeležio jubularnom 40. radionicom dojenja koja je ugostila skoro 100 trudnica i mama iz cele Srbije. Bilo je lepo, aktivno i interaktivno. Trudnice su imale prilike da se druže sa Milenom Popević, sertifikovanom savetnicom za dojenje, kao i Danijelom Kuljanin i Jelenom Vasojević iz Telefonskog servisa “Halo beba”, koji već 18 godina, sedam dana u nedelji, 24 h dnevno pruža podršku svim roditeljima.
Generalni sponzor naših Festivala dojenja MCG Group, predstavnik Philips Avent programa za dojenje poklonio je Neveni Utržan koja nosi blizance Aventovu pumpicu za dojenje. Prezadovoljna buduća mama nije krila oduševljenje radionicom.
- Ja sam tvrdoglava i sigurno ću uspešno dojiti. Zato mi je ova edukacija i te kako važna i hvala vam na tome - rekla nam je Nevena.

Od samog početka, od prvih besplatnih radionica za podršku dojenju, uz Dečji sajt je bila i Marija Krivačić, predstavnik Mama natura homeopatskih lekova, a već tri pune godine i Emilija Vučinić, predstavnik najveće osiguravajuće kuće Dunav osiguranje koja je buduće mame upoznala sa projektom “Naše dete”. Radionici je prisustvovala i Ana Novaković iz Tosame, koja je predstavila liniju To To proizvoda bebe i za mame.

Radionicu smo započeli Aventovim spotom o značaju dojenja kao i pravilnom dojenju, a završili brojnim odgovorima savetnice Milene Popević. I svi ostali sagovornici su se trudili da odgovore na brojna pitanja učesnica radionice koje su pokazale veliku želju da savladaju dojenje. Nadamo se da smo im u tome svi zajedno pomogli i da će svoje iskustvo uspeti da prenesu nekim budućim trudnicama.
Ukoliko ste propustili ovu radionicu, za drugu polovinu avgusta najavljujemo novu.
Foto: Dečji sajt

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi