Roditeljstvo
30.10.2019.

Uspostavljanje laktacije je prvi korak, obučićemo vas i za ostale

Da ne dolaze od stručnih, iskusnih, dobronamernih i plemenitih osoba koje su čitav svoj radni vek posvetile trudnicama, majkama i tek rođenim bebama – ginekologa, neonatologa, pedijatrijskih i akušerskih medicinskih sestara – ne bismo verovali u priče da mnoge žene dan nakon porođaja traže od najbližih da im u porodilište donesu tablete za zaustavljanje laktacije, jer ne žele da doje.


Svako od nas ima pravo da donosi odluke o svom životu, pa je tako pravo svake žene da sama odluči da li želi da doji ili ne. O blagodetima majčinog mleka sigurno znaju dovoljno, sigurno su upoznate i sa tim da je dojenje dobro i za njih i za bebe, pa je ubeđivanje izlišno. Zato je ovaj poziv namenjen samo trudnicama koje žele da doje, a posebno onima koje se pitaju da li će umeti i moći da obezbede svom čedu dovoljno dragocenih kapi koje garantuju zdrav početak i dobro napredovanje.


Nakon šet festivala dojenja i 33 radionice za podršku dojenju, kroz koje je do sada prošlo više od 2.700 trudnica i nekoliko desetina mladih majki, Dečji sajt nastavlja svoju misiju novim druženjem u utorak 5. novembra u SPC Šumice (Ustanička 125), od 10 do 13 sati.
Kao i do sada, radionicu će voditi Milena Popević, sertifikovana savetnica za dojenje, koja će pričati o uspostavljanju laktacije, o položajima za dojenje, ragadama i mastitisu, od uvučenim bradavicama i brojnim drugim poteškoćama za koje postoje jednostavna rešenja.

Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta prijavljivanje obavezno. Jednostavno je... Samo kliknite OVDE i bićete registrovana učesnica 34. radionice za podršku dojenju.
Foto: foxnews.com, plussizebirth.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi