Roditeljstvo
11.10.2019.

Organizacija dečjeg rođendana ne mora uvek biti stresna

Od proslave prvog rođendana, pa sve dok ne počnu da ga slave sami sa društvom, svake godine čekaće vas ista muka i iste nedoumice. Da li rođendan praviti kući ili u igraonici? Koga sve pozvati? Šta spremiti za grickanje i jelo? Da vas svaki put ne bi bolela glava, isplanirajte sve na vreme i natenane i iskoristite neku od ovih ideja. 

Ukoliko ste se istrošili za letovanje, novi ranac, knjige i opremu za školu, a ne želite da detetu uskratite proslavu rođendana, za dekoraciju i organizaciju zabave iskoristite stvari i ukrase koje već imate u kući - boje za hranu, novogodišnje ukrase, papir u boji...
Potražite pomoć prijateljica ili bliskih članova familje za pripremu posluženja. Ništa nije tako ukusno kao domaća hrana. Obavezno proverite da li neko od malih gostiju pati od alergija na određene namirnice, kako biste za njega mogli da pripremite nešto drugo. 

Ukoliko imate ograničen prostor ili budžet, suzite spisak gostiju na drugare iz odeljenja ili vrtića, jer su na takvim proslavama ipak najvažnija deca. Za odrasle možete organizovati i opušeno okupljanje nekom drugom prilikom.
Kada su pokloni u pitanju, bliskom prijateljima i rođacima, ako pitaju, recite šta je detetu najpotrebnije kako bi mu kupili nešto korisno. Ne ustručavajte se da kažete čemu bi se dete obradovalo, ali vodite računa o ceni.

Kako biste izbegli nenadane goste u igraonici, na pozivnicama pored vremena kada slavlje počinje naznačite i vreme kada roditelji treba da dođu po decu. Time ćete im diskretno staviti do znanja da je slavlje organizovano isključivo da decu.
Ukoliko rođendansku žurku pravite u stanu, na početku odredite pravila u koje prostorije se sme ulaziti a u koje ne. Možete i iscrtati sa vašim klincima saobraćajne znake STOP ili ZABRANJENA ZONA i zalepiti ih na vrata i mesta u koja nije dozvoljeno zalaziti.
foto: birminghammail.co.uk, mexicolibre.mx, honeykidsasia

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi