Vikend akcije
24.03.2014.

Srebrno jezero je “srpsko more”

Na udaljenosti od 110 kilometara od Beograda nalazi se jedno od najlepših jezera u Srbiji - Srebrno jezero. Udaljeno je tri kilometra od Velikog Gradišta, a zbog svoje blizine ostalim gradovima širom naše zemlje postalo je veoma popularno za turiste i ribolovce.

Jezero prosto mami lepim plažama sa restoranima i kafeima, akvaparkom, sportskim terenima i zabavnim parkovima za najmlađe.
Ovaj dunavski rukavac ima i čistu vodu, ali i uređene plaže, homoljske specijalitete i bogat sportski i zabavni program.

Izleti, ribolov, uživancija

Osim plaže na samom jezeru, osveženje se nudi i u akvaparku. Tu su i teniski i tereni za male sportove, a u ponudi su jedrenje, skijanje i vožnja kajakom.
Ko želi da ovde ostane više dana, smeštaj može da potraži u nekom od hotela ili privatnih pansiona.
Za posetioce organizuju i posete termalnoj banji Ždrelo, antičkom lokalitetu Viminacijum i manastiru Tumane. Za ljubitelje krstarenja na raspolaganju je brod "Silver Star", koji plovi do Ramske i Golubačke tvrđave, do Đerdapske klisure i Lepenskog vira.
Ne treba propustiti ni obilazak manastira Nimnik iz 14. veka.
Srebrno jezero, dugačko 14 kilometara i prosečne širine oko 300 metara, nastalo je pregrađivanjem rukavca Dunava i ima lepo uređene plaže i vodu koja se filtrira kroz peščane dine. U popodnevnim satima,kada sunce počinje da zalazi iza Karpata, mnoštvo sunčevih zraka čini da jezero ima srebrni odsjaj. Po tome je i dobilo ime “srebrno”.
Raj za ribolovce
I ne zovu ga slučajno i „raj za ribolovce“ - bogato je ribom, som, smuđ, šaran, amur..., a tim povodom se pominje u Ginisovoj knjizi rekorda jer je iz ovog jezera izvađen najveći šaran na svetu, težak oko 44 kilograma. Takođe, ovde su idealni uslovi za sportove na vodi, a u ekološki očuvanom okruženju Srebrno jezero je pravi raj za sve ljude radoznalog duha, ali i za ljubitelje mirnog, porodičnog odmora. U opštini Veliko Gradište ističu da „srpsko more“ godišnje poseti više od 200.000 turista.
Dečji sajt

Za ljubitelje biciklizma
Biciklistička staza, Eurovelo 6, na teritoriji Velikog Gradišta prati put Golubac – Gradište – Zatonje – Ram. Kod sela Ram, na obali Dunava, predviđena je skela za prevoz biciklista na drugu stranu reke, odnosno na teritoriju Vojvodine.

Info
Srebreno jezero jnalazi se u Istočnoj Srbiji
Dugačko je 14 kilometara i široko oko 300 metara
Godišnje ovo jezero poseti više od 200.000 turista

Tekst o Srebrnom jezeru omogućilo je „Dunav osiguranje“ koje predstavlja tri nova jedinstvena paketa na tržištu Srbije: BONUS, BONUS PLUS i VIP, na osnovu kojih Kompanija organizuje  pružanje pomoći vlasnicima automobila, vozačima i putnicima ukoliko im se tokom putovanja na teritoriji Republike Srbije i Evrope, uključujući i celu teritoriju Turske, dese iznenadni neželjeni događaji.
U slučaju nezgode (povrede ili bolesti) neophodno je da se obratite CENTRU ZA POMOĆ
Tel: +381 11 36 36 999 CORIS Beograd / Centar za pomoć
Operateri su dostupni 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Više informacija o našim prozvodima možete dobiti pozivom sa mobilnog telefona *386 286  i *800, zatim, od naših operatera besplatnim pozivom na broj 0800 386 286 ili na internet adresi www.dunav.com

promo tekst

foto:dunav.com,JillWellington-pixabay-opt

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

07.
Nov
2018
Vikend akcije
12.
Sep
2018
Vikend akcije
25.
Jul
2018
Vikend akcije