Putovanje
12.09.2020.

Ovo su tri razloga zašto je more najlepše u septembru

Već mesecima živimo u kovid uslovima koji su daleko od idealnih. Poprilično smo se navikli na maske, koje polako postaju modni detalj. Novina je da su neki mališani po prvi put seli u školske klupe, drugi pak započeli školu online. Na posao idu svi, većina klasično, a pojedini i dalje rade od kuće. Mnogi nisu stigli da iskoriste svoj godišnji odmor. Za sve one koji imaju malu decu, septembar je i do sada bio idealan mesec za odlazak na more, a ove godine, u slučaju kombinovane nastave, na odmor mogu i školarci s roditeljima.
Iako smo ove godine uskraćeni za pojedine destinacije i dalje se mogu posetiti mnogobrojne plaže. A za potpuni užitak u odmoru van granica Srbije, osiguranje je obavezno.


I dalje je toplo, ali sunce ne prži

Pojedina letovališta su popularna ne samo u septembru, već i oktobru. Nema više velikih vrućina, more je dovoljno toplo, a večeri prijatne. Idealan period i za kupanje i za večernje šetnje. Jutra su sveža pa celog dana možete spokojno boraviti na plaži. Naravno, suncobrani su i dalje neophodni, ali u mnogo kraćem vremenskom periodu. Takođe, ukoliko ste na destinaciji koja ima i turističke atrakcije, idealna je prilika da ih i posetite jer su i dnevne šetnje pravo uživanje.

Na plažama nema gužve

Sezone godišnjih odmora se ne razlikuju u evropskim zemljama te su jul i avgust najčešće izbor za odmor. Ukoliko se odlučite da sopstvenim vozilom odete na određenu destinaciju, računajte da u septembru gotovo neće biti gužvi na putu. Na plažama je dosta praznih ležaljki, pa ne morate suviše rano da ustajete kako biste zauzeli mesto. Odlazak u akva-park može biti pun pogodak, jer nema čekanja u redovima, pa se produžava vreme provedeno na toboganima.
Osim toga, u septembru nećete morati da čekate da se oslobodi sto u nekom popularnom restoranu. Zapravo, vlasnici restorana i prodavnica raduju se turistima jer se ovog leta nisu naradili, pa nisu ni zaradili.


Smeštaj je jeftiniji, a ima i rasprodaja

U septembru je smeštaj poprilično jeftiniji. Neretko deca borave gratis. Poznati brendovi kao ispraćaj letu organizuju i velika sniženja, jer čiste zalihe oslobađajući prostor za jesenju garderobu pa je i ovo razlog da septembar ostavite za posetu moru.
Pažljivo pogledajte koje destinacije su dostupne, koje zemlje traže negativan PCR test. Dobra informisanost će vam osigurati spokoj i miran san, baš kao i  Dunav zdravstveno putno osiguranje, koje predviđa dodatno pokriće za Covid 19 i koje podrazumeva:
 - troškove pregleda lekara i testiranja u slučaju ispolјavanja simptoma infekcije radi hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije kovidom 19;
- troškove nabavke lekova u vanbolničkom lečenju za slučaj potvrđene infekcije;
- troškove bolničkog lečenja i
- troškove repatrijacije do sume od čak 5.000 evra.

Sve detaljnije informacije o putnim osiguranjima dobićete besplatnim pozivom na broj kontakt centra „Dunav osiguranja” 0800 386 286, putem imejla kontaktcentar@dunav.com ili na sajtu Kompanije www.dunav.com

Promo tekst
Foto: julius_silver-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno