Putovanje
03.02.2020.

Pre nego što se prepustite uživanju na snegu, zaštitite imovinu

Zimski raspust koji je počeo danas i koji će trajati do 17. februara, više od školaraca vole skijaši, a najviše roditelji dece-skijaša. Oni su davnih dana, još proletos, uplatili aranžman u nekom od ski-centara, obnovili ski-opremu, odeću i aksesoar, spremili kofere, našili pansion za psa i uveliko spremaju plej-liste za put. Sve su završili na vreme, kako bi s mirom mogli na put i kako tokom tih sedam dana odvojenih za skijanje ne bi morali da brinu ni o čemu.
Hm! Da li je to baš tako?

Živ čovek uvek nađe razlog za brigu, posebno ako je stotinama i hiljadama kilometara udaljen od kuće, a u kući može da se desi svašta neplanirano. Lopovi i obijači dobro znaju ko i kada kreće na zimovanje, pa mogu s mirom da „operišu“, jer znaju da im vlasnici neće banuti. Strašno je to, jer treba podneti gubitak novca (ma koliki on bio), nakita, tehničkih uređaja i drugih stvari koje nekada imaju veću, a nekad manju materijalnu vrednost, ali su nama svakako dragocene.


Šok ne može da se izbegne, ali zato imovina može da se zaštiti kako od provale i krađe, tako i od havarija. Vi ne znate da li će, dok se budete spuštali niz ski-staze, komšiji koji živi iznad vas pući cev u kupatilu i poplaviti vam čitav stan i da li će na vašem spratu izbiti požar i ostaviti vas bez onoga što ste sticali čitavog života. Takođe, ne znate da li će oluci, pod teretom kiše i trulog lišća, procureti i uništiti spoljašnje zidove vašeg životnog prostora.


Zato obavezno pre polaska na put uplatite kombinovano osiguranje domaćinstva – „Čuvar kuće“ kompanije „Dunav osiguranje“. Ono vam, osim od provalne krađe i razbojništva, pruža osiguravajuću zaštitu od standardnih, iskustveno najfrekventnijih rizika, koje mogu pogoditi jedno domaćinstvo i to :požara, udara groma, oluje, grada, eksplozije, pada letelice, manifestacija i demonstracija, udara sopstvenog motornog vozila u osigurani građevinski objekat, izliva vode iz instalacija, loma stakla i loma instalacija.
Dodatne informacije potražite OVDE.
Promo tekst
Foto: dunav osiguranje,Theresamcgree-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno