Putovanje
23.06.2014.

Bezbrižno na odmor sa mališanima

Spremajući se za odmor sa decom, roditeljima pored pakovanja koje predstavlja veliki izazov, na spisak najvažnijih stvari koje je neophodno poneti na letovanje, dolazi  i zdravstveno osiguranje.  Putovanja su period godine kada deca mogu, zbog promene sredine, „iskakanja“ iz uobičajenog načina ishrane i sl., biti sklonija nekim zdravstvenim problemima i infekcijama. Stoga je neophodno razmotriti sve bitne nedoumice kada je ovakvo osiguranje u pitanju, jer se mnogi vode mišlju „ neće to baš meni da se desi“ pa se opredeljuju da ovu stavku možda i preskoče. Evo nekih od najčešćih nedoumica.

Šta tačno pokriva osiguranje za vreme putovanja?

Putničko zdravstveno osiguranje pokriva troškove u slučaju iznenadne bolesti ili povrede u toku boravka u inostranstvu.
Osnovni nivo pokriva: ambulantno lečenje, lekove koji su propisani, sanitetski materijal i ortopedska pomagala, neophodne dijagnostičke procedure, bolničko lečenje (lečenje u spec. klinici), operacije i odnosne  troškove, stomatološko lečenje, troškove prevoza do lekara ili bolnice, upućivanje na lekara, lekarski saveti, poziv Centru za pomoć osiguranicima i slanje hitnih poruka.

Hronične bolesti

Za one koji imaju neko hronično oboljenje osiguranje ne može snositi troškove. Ovo se odnosi na hronične, povratne bolesti koje su postojale u momentu zaključenja i/ili početka osiguranja, bolesti lečene u poslednjih šest meseci pre početka osiguranja kao i bilo koji tretman (ili lek) za koji se znalo da je potreban ili se potreba za njegovim korišćenjem nastavlja tokom puta ili boravka u inostranstvu.

Svi se trudimo da nam odmor prođe bez problema, ali ukoliko do njih dođe, osiguranje omogućava da te tegobe prođu lakše.

Osiguranje pokriva sve troškove koji su u skladu sa Uslovima osiguranja. Maksimalna obaveza osiguravača je suma osiguranja. Ukoliko su troškovi ambulantnog lečenja i kupovine lekova ukupno do 50 evra, osiguranik ih plaća sam na licu mesta, a osiguravač će iste nadoknaditi po povratku osiguranika u zemlju prebivališta.

U slučaju da  ste morali da platite pregled lekara ili neku intervenciju, a boravite u inostranstvu, rok za podnošenje zahteva za naknadu troškova je mesec dana od dana završetka lečenja ili prevoza u zemlju.

Ukoliko je najbliza klinika koju osiguranje pokriva vama daleko, postoji mogućnost da se javite kod bilo kog lekara i kasnije refundirate potrošen novac, međutim, u tom slučaju o pravu na naknadu troškova odlučuje osiguravač. Uvek se savetuje da se kontaktira asistentska kuća (Coris).

Potrebna dokumentacija

Kako biste povratili novac utrošen na lečenje u inostranstvu, neophodno je da obezbedite ova dokumenta:

- original polise osiguranja,
-  pasoš, sa dokazom početka/kraja boravka u zemlji u kojoj je nastupio slučaj pokriven osiguranjem (fotokopija),
- kompletnu originalnu medicinsku dokumentaciju,
- originalne račune za medicinske usluge, kupovinu lekova ili stomatološke usluge,
- originalni račun za putne troškove povratka osiguranika u zemlju i izveštaj lekara koji sadrži dijagnozu bolesti ili povrede,
-  kontakt-telefon osiguranika.

Cene

Cena osiguranja zavisi od destinacije pa tako npr. za Grčku cena porodičnog osiguranja za 10 dana iznosila bi 20,79 € u dinarskoj protivvrednosti sa akcijskim popustom od 10% koji važi do 15.09.2014.

Stoga, da bi vam odmor protekao bez briga i da biste sa svojim mališanima mogli da uživate rasterećeno, najbolje je da se na vreme informišete o putnom zdravstvenom osiguranju koje vam najviše odgovara.

Uživajte u odmoru bezbrižno i sigurno!

Specijalna letnja ponuda „Dunav osiguranja“

Od 5. juna pa do 15. septembra, „Dunav osiguranje“ nudi posebne uslove prodaje paketa putnog i putničkog zdravstvenog osiguranja.
Osiguranicima koji zaključe ugovor o putničkom zdravstvenom osiguranju za poslovna ili turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 30 dana odobrava se popust od 10 odsto na premiju.

Dodatne pogodnosti:

-   deset odsto popusta na cenu međunarodne karte osiguranja, tako da zelena karta košta samo 1.800 dinara
-   petnaest odsto popusta na premiju osiguranja pomoći na putu, s početkom trajanja osiguranja u akcijskom periodu
-   petnaest odsto popusta na premiju osiguranja kuće ili stana i stvari u domaćinstvu, s početkom trajanja osiguranja u akcijskom periodu.

Kontakt centar Dunav osiguranja 0800-386-286.

Celokupan tekst o pogodnostima kompanije Dunav pogledajte OVDE

foto:weiqi-xiong-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno