Upoznajte
09.08.2015.

Milica Bursać, autorka emisije Umeće življenja

Milica Bursać, autorka emisije "Umeće življenja" koja se emituje na na TV Pinka 2 i koju je ova šarmantna voditeljka osmislila kao putokaz u otkrivanju onoga što nam nedostaje, a na šta moramo da obratimo pažnju, mama je petogodišnjeg Andrije. Za Dečji sajt otkriva zašto joj od svih najviše prija uloga mame i kako je pored Andrije spoznala šta je potpuna sreća.

- Andrija uskoro puni pet godina i upravo je ovo period kada najviše uživam u njegovom društvu. Sada možemo da razgovaramo o svemu, na njegov način, ali ovo je i uzrast kada može da usvoji neke važne životne lekcije koje će mu biti korisne tokom života. Recimo, na moje pitanje, šta je najvažnije u životu, on sada odgovara - pokušati! Učim ga da nije najgore izgubiti, već da je najgore ne pokušati! Sada je u fazi kada počinje da se stidi, lako odustaje kada nije siguran u svoje sposobnosti, pa ga stalno motivišem da uvek pokuša. Inače je drago, veselo dete. Duhovit je, često me nasmeje do suza - priča Milica.

Sve za Andrijin osmeh

Ona kaže da se rođenjem deteta ne rađa i majka, već se majka postaje vremenom.

- Meni je trebalo vremena da se opustim, a sad smo se moj sin i ja emotivno povezali do potpunog stapanja. Imamo zajedničke igre i rituale kada nam niko nije potreban. Sve što je u vezi sa njim volim, obožavam.

Ponekad ne mogu da ga se nagledam, izgnjavim, izljubim...

Milica nam otkriva čarobni recept ličnog umeća življenja, za koji su potrebni sledeći "sastojci": san od sedam-osam sati dnevno, pokušaj da legne pre ponoći, isključen mobilni telefon posle posla kako bi se posvetila porodici i sebi, prepodnevna rekreacija, poštovanje principa hrono ishrane, dobra knjiga, kvalitetno provedeno vreme sa prijateljima...

Andrija sa drugarima

- Imama veliku pomoć moje majke i, naravno, supruga. Sva snimanja zakazujem pre podne da bih mogla posle podne da se posvetim sinu. Druženje s njim je dragocenost kojoj se svakog dana iznova radujem i koja me zaista oplemenjuje - kaže.

Milica je u braku sa Jovica Stojković, dizajnerom zvuka. Oni su neverovatno dobar i uigran tim, privatno i poslovno.

- Mi smo od početka funkcionisali kao tim, a to je veoma važno! Srećna okolnost je što se moj muž i ja poznajemo godinama, radimo zajedno i poštujemo navike, integritet i želje onog drugog. Andrija je samo nadogradnja na naš već postojeći odnos i život.

Milica priznaje da nije stroga mama, taj zadatak prepušta suprugu.

-  Andrija može sve od mene da dobije, jednostavno ne mogu ništa da mu odbijem. Ali, zato je tu tata koji ima znatno odgovorniji pristup vaspitavanju. Strog je, ali obožava Andriju. Kada vidim koliko naš sin voli oca, koji često i vikne na njega, poželim da sam i ja malo stroža - iskrena je Milica.

Lepši pogled na svet

Sa svojom porodicom uživa u malim, svakodnevnim ritualima. Vodi računa da se zdravo hrane, da su često na okupu, da se smeju, putuju...

- Sreća je sve ono što nije nesreća! Čovek mora da nauči da uživa u svakom trenutku, ovde i sada - kaže Milica.
A ona zaista živi život čije smo naznake gledali još u emisiji "U zdravom telu", koja se punu deceniju emitovala na Prvom programu Javnog servisa Srbije.

- Još "U zdravom telu" počela sam da slušam savete stručnjaka, odnosno svojih sagovornika. Isprobavala sam i tražila rešenja koja meni najviše odgovaraju i pronašla sam ih, shvatajući da sam zapravo uspela da promenim pogled na život.
Svoje tajne o zdravom i srećnijem životu, Milica će nastaviti da deli sa svojom publikom. Možda ponovo na RTS - u, ko zna?

Jer život je, kako ona voli da kaže, prepun čarobnih iznenađenja. Ni njena emisija se ne zove slučajno "Umeće življenja".

Dečji sajt

foto: privatna arhiva

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno