Bebe
25.11.2013.

RADIONICE ZA DOJENJE

RADIONICE ZA DOJENJE SVAKOG PRVOG PETKA U MESECU


Svakog prvog petka u mesecu Savetovalište za dojenje Udruženja RODITELJ organizuje besplatnu radionicu o dojenju. Radionice, vode vršnjačke savetnice za dojenje, koje će u opuštenom razgovoru odgovoriti na sva pitanja i dileme u vezi dojenja. Radionice su namenje pre svega trudnicama i mamama koje doje, a termin prvi petak u mesecu biće stalno rezervisan za radionicu za dojenje. Pauzu ćemo praviti samo za vreme novogodišnjih praznika.

       Najveća briga budućih mama vezana je za sam porođaj, a na dojenje se gleda kao na prirodan proces, koji je kao takav, spontan i lak. Međutim, ukoliko izostanu blagovremeni i adekvatni saveti, pomoć i podrška, dojenje može da postane veliki problem i u tim kriznim situacijama, većina mama prestane da doje svoju bebu, uprkos želji da nastavi sa dojenjem.

      Najčešća pitanja koja muče nove mame uglavnom se odnose na to da li mama ima dovoljno mleka, da  li je beba koja traži često da sisa gladna, da li je mleko ''kvalitetno i dovoljno jako''. Vrlo često mame moraju da se "bore" sa mastitsom, ragadama, nepravilnim položajem. Svi ovi problemi mogu relativno lako da se reše i da omoguće mamama da nastave s  dojenjem, Ali, često saveti koje  one dobijaju iz svoje okoline ne samo da im ne pomažu, već pogoršaju problem i neminovno vode ka preranom prestanku dojenja.

Najvažnije za mame je da znaju, da su svi ti problemi, uz adekvatan savet i podršku, rešivi, da nisu same u svom problemu i da je dojenje moguće nastaviti i posle tih ''kritičnih'' trenutaka.

     Savetnice za dojenje udruženja RODITELJ su upravo mame, koje su prošle kroz sve što dojenje nosi sa sobom. On su edukovane da pomognu drugim mamama da prebrode teške trenutke, da reše problem i da, na posletku, u dojenju uživaju, znajući da to što svojim mlekom hrane svoje bebe je nešto najvrednije što će im ikada dati. One će odgovoriti na sva Vaša pitanja, proći kroz rešavanje problema i biti Vam velika podrška.

O Savetovalištu za dojenje Udruženja RODITELJ

Udruženje RODITELJ od samog osnivanja radi na promociji dojenja, borbi za povećanje procenta dojenih beba, kao i edukaciji majki o dojenju. Od 2010. godine radi naše Savetovalište za dojenje, koje čine mame savetnice, specijalno edukovane da pomažu budućim mamama i mamama oko problema sa dojenjem.
Savet i podrška naših savetnica za dojenje može se dobiti telefonom: 060/32-92-041
svakim danom od 17h do 20h ili na e-mail: dojenje@roditelj.org

 

slike:www.cmfblog.org.uk,www.pregnancyandbaby.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno