Bebe
31.08.2016.

Najbolji način za negu bebine kože

sponzorisan tekst

Svaka mama želi da koža njene bebe bude glatka, ružičasta i negovana. Međutim, dešava se da zbog upotrebe pogrešnih preparata ili preterivanja u korišćenju bebi-kozmetike, postignete suprotan efekat. Evo nekoliko činjenica o kojima treba da povedete računa kada birate preparate za negu bebine kože.

Nije važno za koji ćete se kozmetički preparat odlučiti, već da li ga pravilno upotrebljavate i ne preterujete sa njegovom primenom, jer ćete tako izazovati suprotan efekat.

SAPUN, ALI NEUTRALAN
Sapun se korsti sa ciljem da odstrani naslage sa površine bebine kože, bilo da je reč o spoljnim česticama, kao što su prašina ili, pak, produkti kože. Takođe, pranjem se sprečava razvoj bakterija. Ispitivanjima je dokazano da su za bebinu kožu najbolji neutralni sapuni bez boje i mirisa. Napomenimo da ne treba preterivati sa upotrebom sapuna jer se na taj način uništava zaštitni omotač kože.

PENA I ŠAMPON MORAJU BITI BLAGI
Ovi preparati moraju da budu blagi i ne smeju da sadrže supstance koje iritiraju nežnu bebinu kožu. Ovo je naročito važno pri izboru šampona za bebinu kosicu kako bi se sprečilo “peckanje” očiju. Novorođenim bebama ne treba prati glavicu šamponom, već samo vodom. Kasnije, kada dete malo poraste, možete početi da upotrebljavate bebi šampon. Preporučljivi su oni koji sadrže ekstrakt kamilice ili lavande.

PUDER SAMO NA SUVU KOŽU
Dečji puder je korisno kozmetičko sredstvo, ali pod uslovom da se pravilno upotrebljava. On se nanosi isključivo na potpuno suvu kožu i to u veoma tankom sloju, jer se u protivnom višak pudera pretvara u grudvice koje mogu da izazovu crvenilo. Vodite računa o tome da beba ne udahne čestice pudera!

COLIEF SCALP OIL - ulje za negu kože i poglavine beba
Sadrži potpuno prirodne sastojke koji umiruju i smanjuju nadraženost nežne i osetljive kože bebe.
Kamilica sa svojim poznatim antiinflamatornim dejstvom smiruje kožu,ulje šipka obezbeđuje hidrataciju zahvaljujući omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, vitamin E kao prirodni antioksidans ubrzava regeneraciju kože.
Ulje “Colief Scalp Oil” se nanosi na kožu bebe nakon kupanja na pregibe gde je koža izložena iritaciji i na poglavinu.

KREMA, NAJVAŽNIJI PROIZVOD
Nakon pranja i eventualnog čišćenja uljem (ili losionom), najvažnije je dobro “podmazati” sva mesta i pregibe na kojima je koža izložena trenju i nečistoći. Na guzu, kao i pregibe tela, nanesite kremu u debljem sloju, dok je na lice i ostale regije treba mazati u tankom sloju.

foto: unsplash.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno