Deca
31.03.2020.

Kako da detetu ne propadne rođendan iako je u karantinu

Kada gasi svećice svaki mališan želi da bude okružen drugarima i rođacima, da ima sjajnu rođendansku zabavu, gomilu poklona i celodnevno druženje, ali u danima izolacije nema ovakvih proslava. Sa starijima će biti relativno lako, mala deca neće baš razumeti vaša objašnjenja, pa se vi svakako potrudite da ga ne lišite radosti. Učinite da se taj dan pamti makar po nekoliko lepih sitnica. Evo nekoliko predloga...

Organizujte snimanje video-čestitki

Zamolite najbliže rođake i drugare da snime kratke video-čestitke pa ih pregledajte zajedno sa detetom. Tako će mališan znati da svi misle na njega na taj dan i da mu šalju najlepše želje. Ukoliko je moguće, drugari, braća i sestre mogu tokom gledanja videa nositi rođendanske kapice, pustiti rođendansku pesmicu u pozadini i otpevati je zajedno.

Napravite tortu zajedno sa slavljenikom

Mnoge mame zbog manjka vremena obično poručuju gotove torte, kolače i hranu, ali sada možete zajedno sa slavljenikom da napravite njegovu omiljenu tortu. Ne zaboravite dekoraciju, vatromet i svećice, što je maloj deci posebno važno. 

Dekorišite kuću kako to inače radite 

Iako nećete imati goste, ipak dom dekorišite onako kako to obično činite za dečji rođendan. Kupite i šarene rođendanske kapice za celu porodicu i obucite se svečano na taj dan, baš kao da dočekujete drugare i ostale goste da vam se pridruže. 

Osmislite zanimljiv rođendanski dan

Smislite nekoliko kućnih aktivnosti za taj dan - zajedničke igrice koje dete voli, neku društvenu igru ili takmičenje koje će ga razveseliti. Kostimirajte se svi ili napravite kokice, odaberite omiljeni animirani film i napravite pravi bioskopski užitak.

Ugasite svećice zajedno sa drugarima - online

Da,  uz pomoć novih tehnologija to je i sada moguće. Posebno je postala popularna aplikacija Zoom preko koje se više ljudi može uključivati kroz video poziv istovremeno. Zamolite najbliže drugare, rođake, prijatelje, braću i sestre, da se svi uključe u isto vreme i zajedno, uživo slavljeniku otpevaju pesmicu pre gašenja svećica.
Uz neke od ovih ideja dete će sigurno pamtiti rođendan i po lepim uspomenama a proslava uprkos situaciji biće vesela i svakako neuobičajena.
foto: pxhere, pixabay, pexels

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno