Deca
17.12.2019.

Knjige ne služe samo za čitanje. Upoznajte i bebe sa njima

Većina nas knjige povezuje sa slovima i čitanjem, što bi značilo da su neprikladne za bebe i sasvim malu decu, ali to na sreću nije tačno. Mališane sa knjigom treba upoznavati od najranijih dana, čim počnu da sede, jer u tom uzrastu mogu da ispituju boje, teksturu i formu.

Mekane knjige
Ovo su prve knjige sa kojima se beba sreće. Kroz njih ona upoznaje različite teksture, lagane su za nežne ručice, a boje stimulišu čula i navode bebu da vežba motoriku. Često kroz knjige ovog tipa bebe uče o životinjama, voću i povrću, svetu koji je okružuje. 

Knjige za kupanje
Izrađene su od nepromočivih materijala koji su bezbedni za najmlađe, čak i ako reše da ih grickaju. Ove knjige su toliko zabavne da će bebu brzo umiriti a period kupanja pretvoriti u jedan od vaših omiljenih delova dana.  

Knjige za uspavljivanje
Mnoga već od druge godine imaju svoje omiljene knjige koje vole da listaju pre odlaska u krevet. Pronađite neku koja je topla, šarena, koja će ih umiriti, oraspoložiti i pomoći im da razvijaju maštu. Pored toga, čitajte im i vi makar po desetak minuta svako veče ili zajedno smišljajte priču.

Knjige koje traže akciju 
Kad beba preraste i "izgustira" sve stare dobre slikovnice, nabavite joj knjižice sa nalepnicama koje treba lepoti na određena mesta, knjige koje traže da se nešto dopuni, docrta, spoji.
foto: fisher&price, licenceonly

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno