Aktuelno
29.10.2019.

Zbog kostimiranja za Noć veštica dete vam neće zaboraviti ko je i šta je

Da im se deca ne bi izdvajala od vršnjaka, mnogi roditelji su spremni da urade svašta. Da padaju na svako njihovo „Svi to imaju, hoću i ja“ ili „Svi mogu, samo vi meni ne date“... Da pozajmljuju novac za preskupe telefone, da čekovima isplaćuju preskupe patike i trenerke, da uzimaju keš kredite za basnoslovne proslave rođendana, da „zažmure“ na njihov stil oblačenja i muzički ukus, ali postoje momenti kada roditeljski principi ostaju čvrsti ko stena.
„Moje dete neće slaviti Noć veštica i odavati počast onozemaljskim silama“!


Noć veštica, u zapadnom svetu poznat kao Halloween, „pada“ 31. oktobra, na dan kada pravoslavci slave Svetog Luku. I dok se naš svetac obeležava samo u porodicama čija je krsna slava, decu ipak više privlače veseli kostimi. Kod nas nema izdubljenih bundeva i sakupljanja slatkiše, kao u dobrom delu sveta, ali to ne sprečava protivnike ove zabave, kao i većine novotarija koje stižu sa zapada, da se zdušno bune.


Pa, ako već pravite razne kompromise, napravite i ovaj i dopustite deci da se zabave. Ne, ne treba da im organizujete Halloween, samo im dozvolite da se kostimiraju za zabavu u vrtiću, školi, školi stranih jezika... Ako vas ne mrzi, od starog čaršafa sklepajte kostim duha pa „padajte u nesvest“ od straha dok vas dete juri po stanu, nabavite mu povez za oči, vežite maramu i sašijte prslučić da bi moglo da se uživi u ulogu gusara ili mu, što je najjednostavnije, kupite kostim, a najbolji izbor ima „Zavrzlama“, Ustanička 127, Beograd.


Devojčice će biti preslatke u kostimima Else i Ane, princeza i kraljica, Diznijevih junakinja, veštičica i mnogih drugih likova, dečaci će verovatno imati dilemu da li da se „pretvore“ u vatrogasca, pirata, superheroja, ili viteza, dok one najmlađe možete da transformišete u neku od brojnih životinjica. Zapravo, sjajna ponuda je jedini problem koji možete da imate sa „Zavrzlamom“, ali uz Aleksandrinu i Aleksandrovu pomoć i njega ćete brzo rešiti. Njih dvoje jednostavno znaju šta deca vole i šta im dobro stoji.


I još nešto... Opustite se! Noć veštica je samo još jedan povod za ludovanje i smeh i tako se prema tome treba odnositi. Kao prema Deda Mrazu, slavljenju Nove godine. Pustite decu da se taj jedan dan zabave, a vi ih sa tradicijom i korenima upoznajte svih ostalih dana u godini. Verujte, neće zastraniti, a vi ćete se na kraju rastopiti od miline kad ih vidite onako slatke, kostimirane i vesele.
Promo tekst
Foto: mononliving.com, obrella.com, uk.style.yahoo.com, ourlynden.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno