Aktuelno
18.10.2023.

Pravda za vaške!!!

Dok su vaške povezivane sa lošom higijenom bilo je donekle razumljivo što se ovaj problem skrivao kao porodična sramota, pa se s pravom verovalo da će današnji prosvećeni i obrazovani roditelji imati malo drugačiji odnos prema tome. Ali ništa od toga! Izgleda da će danas većina majki radije priznati da joj je muž pijandura i preljubnik nego da svako veče trebi ćerki gnjide i da će većina očeva radije priznati da imaju dve leve noge nego da im sin ima vaške.
Jadne vaške! Svi smo ih imali, nesebično ih delili i preuzimali od drugih, borili se s njima i bez mirišljavih šampona kakvi danas postoje, a danas niko ne priznaje da mu kosu krase.

A da problem izgleda nije u vaškama nego u nama svedoči tvit jednog oca koji je svoje iskustvo podelio sa pratiocima na Tviteru.
„Danas sin dobije vaške. Mi ćemo rešiti lako. Šampon i još malo šišanja. Red je da se objavi u roditeljskoj Viber grupi. I kreće javljanje roditelja kako su njihova deca imala, ali su navodno čista. I onda shvatiš kakvim si idiotima okružen. Jer valjda je sramota“.
Napisao je još i da je njegovu poruku „lajkovalo“ samo četvoro od tridesetak roditelja, da zna ko trenutno širi ove male parazite po odeljenju (iako ga to zapravo ni najmanje ne interesuje) i naglasio da su vaške, što se njega tiče, sastavni i neizostavni deo odrastanja“.

Da iskustvo ovog oca nije izolovan slučaj pokazali su odgovori njegovih pratilaca...
„Ja sam odmah objavila na Viber grupi kada je ćerka dobila vaške. Niko nikad više nije prijavio, a malo malo pa se čuje od dece. Pa čemu nam služi grupa ako se ne dele i takve informacije“.

„Nije bitno ko ih je prvi dobio. Ja objasnih da obaveštenjem prvo štite svoje dete, jer šta vredi šampon ako drugi ne obrate pažnju pa se vaške vrate njihovom detetu. Kod svake zaraze postoji obaveza prema okolini. Nije sramota dobiti, sramota je ne preduzeti sve preventivne mere“.

„Isto sam doživela pre par godina. Javim svima sa kojima se sin igrao, a roditelji odgovaraju: Juuuu, moje dete nema ništa, niste od nas dobili. A ja uopšte nisam istraživala od koga je, nego sam htela da javim da obrate paznju zbog sopstvene dece“.

Da nekada ne može drugačije kaže mama koja je „bukvalno digla frku“ i time trajno rešila problem.
„Sramota je da se odrasli ljudi snebivaju i ponašaju kao da je XIX vek. Elementarna kultura i obrazovanje podrazumevaju da se takve stvari prijave i da se o njima normalno pričati. Od tada se valjda razbio blam i sad svi normalno pišu o tome. Otvorite temu“.

Roditelji, inače, učiteljicama ne dozvoljavaju da o vaškama govore javno jer se time navodno krše dečja prava, ali srećom ne mogu da im zabrane da dete koje ima vaške pošalju kući da ne bi zarazilo druge.
Ne budite takvi, ovo je 21. vek.
Ako vaše dete dobije vaške, ne šaljite ga u kolektiv dok ih u potpunosti ne ukolonite, obavestite druge roditelje, vaspitačicu ili učiteljicu kako bi se predupredilo širenje na drugu decu.

A kako možete da se izborite s vaškama, pročitajte OVDE.

Foto: dreamstime_m_224372716-Marysmn

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Interesovanja 1100018402orb
Nindža kornjače kombi pizza ispaljivač 83468
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kolica za lutke 90778CT
Kolica za lutke COCO Flowers 90778
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Klackalice 40502CT
Konjić na ljuljanje Sugar 40502
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.140,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno