Aktuelno
15.12.2017.

Svi na Festival nauke

Jedanaestu godinu zaredom nauka će obeležiti decembar u Srbiji jer će hiljade eksperimenata, radionica, predavanja i naučnih šou-programa do ucrtati Beograd na naučnu mapu sveta. Ove godine Festival nauke osvojio je više prostora kako bi ponudio još raznovrsniji program zanimljiv različitim starosnim grupama posetilaca, sa ili bez naučnog predznanja.

Na Festivalu koji se održava pod sloganom „Jedan na jedan“ svi zainteresovani, kako deca tako i odrasli, moći će da se upoznaju sa najvećim naučnim dostignućima i izazovima, ali i da isprobaju različite naučne eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture.
Posetioci će proći kroz različita geološka doba i postanak planete, kroz formiranje i kretanje živih bića, i čoveka bilo kroz pokret, sport, energiju koja pokreće prevozna sredstva, demonstracije čeonih sudara, prve pomoći...

Festival traje do nedelje 17. decembra, a program, raspoređen u četiri hale Beogradskog sajma, na više od 6.000 kvadrata, donosi brojne novine. Interaktivne naučne postavke raspoređene su u halama 7, 8 i 9, dok je eksplozivna naučno-fantastična bina smeštena u halu 5. S posebnom pažnjom osmišljen je svojevrsni festivalski poligon, zona sa interaktivnim postavkama pod nazivom Nauka u pokretu.

Karte po ceni od 450 dinara mogu se kupiti na „Eventim“ prodajnim mestima u celoj Srbiji i na Beogradskom sajmu. Karta važi za jedan festivalski dan u halama 7, 8 i 9, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena eksplozivna naučno-fantastična bina.

Detaljan program 11. Festivala nauke naći ćete ovde

Foto: festivalnauke.org

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno