Aktuelno
20.11.2017.

Deca rastu od ljubavi

„Iako odrastanje bez odgovarajuće brige ostavlja brojne posledice na emotivni, mentalni i fizički razvoj deteta, više od 220 miliona mališana, odnosno svako 10. dete na svetu, odrasta bez toga“, pokazuju podaci Međunarodne organizacije SOS Dečija sela posvećene brizi o deci bez roditeljskog staranja i deci i porodicama u riziku.

S ciljem da ukaže na položaj dece koja odrastaju bez roditeljskog staranja i dece u riziku i važnost porodičnog okruženja za rast i razvoj deteta, SOS Dečija sela su, povodom Svetskog dana deteta, pokrenula kampanju „Nijedno dete ne treba da odrasta samo“, koja je juče počela u više od 100 zemalja širom sveta.

SOS Dečija sela Srbija, kao deo Međunarodne organizacije SOS Dečija sela, koja u 135 zemalja pomaže više od 1.200.000 ljudi, učestvuju u kampanji, i kroz video koji možete pogledati OVDE doprinose globalnoj poruci – da nijedno dete ne sme biti ostavljeno da odrasta samo, jer  ulažući u budućnost deteta doprinosimo razvoju zajednice i celokupnog društva. Pogledajte i podelite video, tako ćete doprinetie širenju svesti o deci u riziku kojoj je neophodna naša pomoć i podrška.

Foto:SOS Decja sela, psychologicalhealthcare

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno