Aktuelno
11.04.2017.

Nedelja homeopatije u Srbiji

U restoranu Atera održana je konferencija za medije povodom obeležava Svetske Nedelje homeopatije od 10-16. aprila i 10 godina DHU lekova u srpskim apotekama. Širom sveta homeopate, ljubitelji i korisnici promovišu ovaj način lečenja kao efikasan, prirodan i bezbedan.

U našoj zemlji homeopatiju je 2006. godina priznalo Ministarstva zdravlja kao komplementarnu granu medicine. Homeopatski lekovi su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, biljaka i minerala posebnom homeopatskom metodom.

Marija Krivačić mr ph marketing direktor Alpen pharme i homeopata istakla je da se već 10 godina nemački kompleksni homeopatski lekovi mogu kupiti u svakoj apoteci širom Srbije.

-U odnosu na prošlu godinu upotreba u Beogradu povećana je čak za 30%. Roditelji se uglavnom opredeljuju za korišćenje ovih lekova prema preporuci pedijatra ili lekara opšte prakse. Influcid, kompleksni homeopatski lek, pokreće fiziološke procese u organizmu koji dovode do smanjenja simptoma prehlade i gripa na jedan prirodan i organizmu svojstven način. Pravilnom upotrebom ovih lekova smanjuje se prekomerna i neopravdana upotreba antibiotika, posebno u dečjem uzrastu – ističe Krivačić.

Irena Stojković mr ph član predsedništva Sekcije za homeopatiju srpskog lekarskog društva predstavila je trenutnu sliku Srbije kada je homeopatija u pitanju.

–Od 2002. godine u Srpskom lekarskom društvu aktivna je Sekcija za homeopatiju. Svake godine osnovne principe homeopatije nauči od 70-100 lekara iz svih gradova Srbije. Cilj sekcije je da homeopatsko lečenje dobije zasluženo mesto u okviru medicinske terapijske prakse dostupne svim građanima – istakla je Irena Stojković.

Mama natura nudi prirodno i efikasno rešenje tegoba u najranijem uzrastu, specijalno kreirano za bebe i malu decu. Od kolika do školskih dana, Mama natura podržava pravilan razvoj i rešava uobičajne zdravstvene tegobe beba i dece.

Više informacija o preparatima možete OVDE.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno