22.12.2013.

Vreme je posta

POSNI  MINJONI
Potrebno je: 250 g brašna, 160 g šećera, 2 kašičice praška za pecivo, 250 ml vode, 30 g ulja, malo ekstrakta vanile, kašika kakaoa u prahu i 100 g čokolade za kuvanje.
U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno i prašak za pecivo, a u drugoj vodu, ulje i ekstrakt vanile, pa tečne sastojke sjedinite sa suvima i mešajte da dobijete homogenu smesu. Dobijenu masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte kakao u prahu i energično promešajte. Korpice od papira za minjone naizmenično punite s malo smese od vanile. Odozgo nanesite smesu sa kakaom. Korpice ređajte u pleh i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Minjone ohladite i prelijte čokoladom koju ste otopili na pari. Ukrasite po želji.

slika:zemlja.rs, forum-krstarica.com

Ostavi komentar

        Trenutno nema komentara

        Preporučeno