Lekovito bilje
02.04.2014.

Grejp: Čarolija protiv celulita

Nije lako biti mama, brinuti se o svemu, obavljati posao i pri tom izgledati lepo dok bismo želele da dan traje 60h umesto 24h kako bismo imale dovoljno vremena da ispunimo sve obaveze. Ali, sve dok je Dečji Sajt tu za vas – nema brige!

Budući da se leto bliži i stiže nam vreme lepršavih tkanina i planiranja odmora, verujemo da je pravo vreme da počnemo da razmišljamo i o doterivanju linije, ali na prirodan način.

U tome vam može pomoći jedna neodoljiva slatko-gorka voćka: grejpfrut. Možda će vam se učiniti da je to nemoguća i besmislena misija, ali ubedićemo vas u suprotno. Grejp poboljšava cirkulaciju i samim ti sprečava sakupljanje viška vode u vašem organizmu što znači i da sprečava nastajanje novog celulita.Takođe, supstance iz grejpa ubrzavaju vaš metabolizam te deluju poput prirodne tabletice za mršavljenje i pomažu u izbacivanju toksina iz organizma i reguliše nivo šećera u krvi.

Sada kada znate koliko za vaše telo može da znači samo jedan grejp, sigurni smo da vam neće predstavljati problem da sebi spremate voćni šejk sa ovom egzotičnom voćkom. Evo jednog recepta koji vi sami možete prilagoditi sopstvenom ukusu uz dodavanje drugih omiljenih sastojaka.


Potrebno za jednu čašu:

1 veliki grejpfrut
2 narandže srednje veličine
1/4 limuna
Kockica svežeg đumbira

Kako spremiti:

Ukoliko ste kupili organsko voće možete ga iscediti u sokovniku ili blenderu sa sve korom, a ukoliko ste nabavili voće na pijaci ili u običnoj prodavnici, svakako skinite koru pre ceđenja. Narendajte svež đumbir u isceđeni sok i čuvajte ga u frižideru. Sok treba piti ujutru na prazan stomak i između svakog obroka po malo.


Fotografije: bloglovin.com; scalingbackblog.com; frimminjimbits.blogspot.com; redonline.co.uk;

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje