Lekovito bilje
02.10.2014.
Autor: Priredila: Olivera Marković

Limun, đumbir i med za odličan imunitet

Pošto smo nedavno zakoračili u jesen i pred nama je nešto hladnije vreme, korisno je otpočeti sa jačanjem imuniteta da bismo izbegli prehlade koje su česte u ovo doba godine. Imunitet je najbolje ojačati na prirodan način i sa prirodnim sastojcima. Donosimo vam zdrav ali i ukusan recept za jači organizam.

Potrebno je: 

-2 limuna 

-2 korena đumbira 

- 1/2 kg meda

Limun dobro operite i isecite na kriške. Đumbir očistite i isecite na manje komade. Sastojke složite u staklenu teglu  i dodajte med. Čuvajte u fružideru i uzimajte po potrebi tako što ćete 1-2 kašičice razmutiti u malo vode ili zasladiti šoljicu  vašeg omiljenog čaja. Najbolje bi bilo da koristite drvenu ili plastičnu kašiku. 

LIMUN

Sadrži u sebi velike količine vitamina C koje je dobar antioksidans odgovoran za jačanje imuniteta i koji neturalizuje delovanje slobodnih radikala u organizmu i redukuje zapaljenske procese.

ĐUMBIR 

Omiljeni je sastojak koji se koristi kod detoksikacije organizma. Pomaže kod stomačnih problema, malaksalosti, mučnine, povraćanja, što sve mogu biti propratni elementi prehlade i gripa.

MED

Sastojci iz meda pomažu kod stvaranja belih krvnih zrnaca i samim tim omogućavaju da se telo efikasnije i brže izbori sa virusima. Smiruje upalu grla i pomaže kod suvog kašlja. 

foto:ExplorerBob-pixabay

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje