Zdravlje
24.10.2022.

Da li ste znali da su bebe u kolicima 60% više izložene zagađenom vazduhu od svojih roditelja?

Zagađenost vazduha je najaktuelnija tema današnjice. Zagađen vazduh je uzrok bezbrojnih bolesti koje nastaju kao posledica onoga šta udišemo. Pojedina mesta su, zbog gustine naseljenosti, velikog broja vozila i geografske pozicije, posebno podložna nagomilavanju štetnih materija koje ugrožavaju naše zdravlje, a naročito zdravlje naše dece. Nastupanjem jeseni i početkom grejne sezone, pojavljuju se novi zagađivači, koji dodatno ugrožavaju zdravlje.  

Da li ste znali da su bebe u kolicima 60% više izložene zagađenju od svojih roditelja? Razlog za ovo je to što su deca u sedećem položaju bliža izvoru izduvnih gasova automobila i udišu više vazduha od odraslih u odnosu na telesnu težinu. Takođe, deca udišu vazduh na visini do metra iznad tla, a upravo na toj visini je najveći nivo zagađenja. Štetne PM2.5 i PM10 čestice su manje od zrna peska, a prodiru duboko u organizam i izazivaju razne smetnje, od otežanog disanja, do poremećaja u razvoju moždanih funkcija kod mališana. Zabrinjava i podatak da bebe koje su izložene zagađenom vazduhu pre rođenja, imaju veću verovatnoću da budu prerano rođene i da imaju malu telesnu težinu. 
Ne možemo da utičemo na okolnosti, ali možemo da obezbedimo sebi i svojim najmilijima zdrav vazduh – i u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom, gde god da krenemo. 

Zepter kompanija vam nudi rešenje za gorući problem zagađenosti vazduha


Obezbedite svoj dom 99,9% zdravo čistim vazduhom uz pomoć sertifikovanih prečišćivača vazduha TherapyAir® IOn i TherapyAir® Smart, a kad god izlazite iz kuće, neka vas štite nosivi sterilizatori vazduha MyIon i MyIonZ Pro, koji će vam obezbediti konstantnu zaštitu od različitih zagađivača iz vazduha, bakterija i virusa, kao i svih ostalih štetnih materija koje ugrožavaju pluća i izazivaju razne bolesti. 
Budite zdravi, birajte najbolje za sebe i svoju decu.

Živite bolje, živite duže uz Zepter!

Promo tekst
Foto:zepter.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 003032FVS
Aktivni trougao 003032
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Stočić Clementoni Minnie 62293
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 115030FVS
Senzorna aktiviti šetalica 3u1 Infantino, 115030
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.890,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe KA10617-PG
Poni-Tony    Poni Tony je igračka koja će podstaći razvoj vašeg det...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.920,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno