Zdravlje
18.05.2022.

Naučnici otkrivaju: Prečišćena voda smanjuje rizik od kancera!

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih rezultata istraživanja američkog Veća za praćenje kvaliteta životne sredine (The Council on Environmental Quality), koji je pokazao da kozumacija vode iz česme uvećava rizik od pojave karcinoma za čak 93%! 

Najbrže nije i najzdravije

Premda je voda iz česme najbrži izvor osveženja, njeno putovanje do napuštanja slavine i slivanja u naše čaše podrazumeva prolazak kroz kilometre korodiniranih cevi. Ovo ima za posledicu stvaranje čestica teških metala, kao što su gvožđe, mangan, živa i olovo, koji se ne rastvaraju, zbog čega „česmovača“ neretko ima ukus metala. 
Koliko je ozbiljna situacija u pitanju najbolje govori podatak da je svaki od prethodno navedenih metala detektovan u zalihama vode, u Velikoj Britaniji. Štaviše, britanska studija iz oblasti kliničke biohemije, iz 2011. godine, dovela je u vezu pojavu olova u vodi iz česme s razvojem autizma!

Hlor, tihi ubica

Dodatni problem u vezi s vodom iz česme jeste njen sadržaj hlora, hemikalije koja se dodaje radi prečišćavanja vode. I mada je istina da hlor ubija bakterije u vodi, tačno je i da ostaje rastvoren u njoj, te kad dospe u digestivni trakt, narušava ravnotežu crevne flore, izaziva dijareju i prouzrokuje mnogobrojne probavne smetnje.
Ono što je još neuporedivo ozbiljnije, kad je dejstvo hlora na ljudski organizam u pitanju, jeste njegova uloga u oboljevanju od različitih vrsta raka. Ovo se naročito odnosi na rak bešike, bubrega, pluća i kože.

Ni flaširana voda nije zdravo rešenje

Iako se flaširana voda reklamira kao zdravije rešenje, istina je ta da je plastika, koja se koristi za izradu ambalaže, toksična. U prilog tome govore i rezultati studije američkog Veća za praćenje kvaliteta životne sredine iz 2018. godine, koji su obuhvatili analizu 11 različitih brendova flaširane vode iz 9 različitih zemalja.
U 93%, od 259 flaša vode obuhvaćenih analizom, pronađena je mikroplastika koja nastaje kao posledica pakovanja, odnosno flaširanja vode, a koja je toksična! Ovo ne samo da ima negativan uticaj na zdravlje ljudi, već i na zdravlje životne sredine koja je, prema podacima iz 2016. godine, izložena tolikoj proizvodnji plastičnih flaša za vodu da je masa izrađene plastike jednaka masi čovečanstva!
Pritom, redovna konzumacija flaširane vode od strane prosečne višečlane porodice zahteva svakodnevne finansijske izdatke koji se, na kraju meseca, pretvaraju u hiljade i hiljade nepotrebno potrošenih dinara. 

Edel Wasser - najpouzdaniji, najefikasniji i najjednostavniji bežični sistem za prečišćavanje vode na tržištu, namenjen za očuvanje zdravlja, lepote i novca! 

Zahvaljujući najsavremenijoj NASA tehnologiji u vidu 5-ostepenog sistema filtera, čiji rad se bazira na principu reverzne osmoze, Edel Wasser obavlja najprljaviji posao uklanjanja zagađivača iz vode, bez upotrebe električne energije, i proizvodi najčistije rezultate:
•    čini vodu bezbednom za piće i pripremu hrane, vraća joj svežinu i poboljšava ukus; 

•    jača imunitet, doprinosi kvalitetu kože, kose i noktiju i unapređuje opšte stanje organizma;

•    smanjuje umor, razvija memoriju i koncentraciju;

•    sprečava razmnožavanje mikroorganizama, zahvaljujući antibakterijskom sistemu u rezervoaru za vodu!
Osim zdravstvenih, estetskih i kognitivnih, Edel Wasser pruža i praktične, ekološke i bezbednosne benefite:
•    štedi električnu energiju, funkcionišući isključivo po principu pritiska vode;

•    ujednačava pritisak i obezbeđuje neprekidan mlaz vode;

•    čuva životnu sredinu i novac, eliminišući potrebu za kupovinom flaširane vode;

•    poseduje sertifikat, izdat od strane Asocijacije za kvalitet vode, u skladu s međunarodnim standardima!
Dostupan u zlatnoj i crnoj boji, ovaj vrhunac tehnologije za dobijanje čiste i zdrave vode jednostavan je za montažu, te ga možete instalirati očas posla na radnoj površini, u kuhinji ili na bilo kom mestu koje odgovara vašim navikama. Ne samo da je jednostavan za instalaciju, već je i kompaktan, što znači da Edel Wasser možete prenositi s jednog mesta na drugo bez ikakvih poteškoća. 

Ozdravi vodu uz Edel Wasser!

promo tekst
foto:zepter.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Plišane igračke 1100008960, orb
Plišani Zeka 20cm 
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno