Zdravlje
28.03.2022.

Gradovi u Srbiji opet među najzagađenijim gradovima planete:Potreba za prečišćivačima vazduha nikad izraženija

Gradovi širom Srbije su, ove nedelje, ponovo na listi najzagađenijih gradova planete. Gotovo sva merna mesta u Srbiji su, u više navrata, pokazala duplo veću koncentraciju toksičnih PM2,5 čestica od granične vrednosti koja iznosi 50 mikrograma po kubnom metru, zbog čega je vazduh okategorisan kao jako zagađen!
Mraz i odsustvo strujanja vetra, uz pojačano loženje i uvećanu frekvenciju saobraćaja, Beograd redovno svrstavaju u top 5 gradova s najzagađenijim vazduhom na svetu, pokazuju podaci sajta AirVisual. Naime, 13.marta, glavni grad Srbije, s indeksom zagađenja od 178, bio je treći na toj listi, posle Rijada u Saudijskoj Arabiji i Krakova u Poljskoj.

Žuta kiša donela novi talas zagađenja i dodatno ugrozila zdravlje stanovnika Srbije

Samo 3 dana kasnije, širom Srbije, pala je žuta kiša, zagađena peskom koji je stigao iz Sahare. Zabrinuti stručnjaci savetuju ljude da ostanu u svojim domovima. Meteorolog Milenko Jovanović iz Nacionalne ekološke asocijacije objašnjava da je žuta kiša kumulativan uticaj jakog zagađenja i dodatka peska poreklom iz Sahare.
Nikako ne treba biti dugo napolju - objašnajava ovaj stručnjak.
Prilikom udisanja zagađenog vazduha, koji je pun ultrafinih čestica promera manjeg od 10 mikrometara, ljudski organizam, odnosno ćelije imunološkog sistema reaguju burno, jer zagađivače prepoznaju kao bakterije, pokušavajući da ih neutrališu lučenjem enzima i kiselina. Tako dolazi do brojnih upala – reaktivni proteini šire se organizmom, zahvatajući gotovo sve organe: od pluća i mozga, preko bubrega i pankreasa, do kostiju...
Ovo predstavlja okidač za ozbiljna plućna, srčana, moždana i maligna oboljenja!

Deca, kao najranjivije mete zagađenog vazduha

U borbi sa zagađenim vazduhom najranjiviji su najmlađi. Deca, usled brojnih i intenzivnih fizičkih aktivnosti dišu znatno brže od starijih, te su njihova osetljiva pluća, koja se nalaze u fazi razvoja, izložena još većoj koncentraciji štetnih materija iz vazduha.
Zadržavanje dece u domovima nije rešenje, jer i u takvim uslovima, s vremena na vreme, treba provetrtiti prostorije, nakon čega u iste opet ulazi zagađeni vazduh koji narušava zdravlje, kako naše dece, tako i nas samih.

Zepter prečišćivači vazduha - ključni stubovi odbrane od zagađenog vazduha

Svesna ozbiljnosti mnogobrojnih problema koje izaziva zagađen vazduh, kompanija Zepter International, višedecenijski lider u izradi revolucionarnih tehnoloških rešenja koja omogućavaju ljudima širom sveta bolji i duži život,  nudi dokazano rešenje u vidu superiornih TherapyAir prečišćivača vazduha. 
Kako sajt Beoeko navod, zagađen vazduh može da izazove ozbiljne zdravstvene tegobe ne samo kod tzv. osetljivih grupa, kao što su deca, stariji ljudi i hronični bolesnici, već i kod zdravih osoba, što jasno govori u prilog tome da je upotreba superiornih Zepter prečišćivača vazduha neophodnost, a ne luksuz.

TherapyAir® iOn 


Proglašen za najbolji prečišćivač vazduha na globalnom tržištu od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka i sertifikovan od strane nemačke laboratorije GUI! U pitanju je generator negativnih jona (1.236.000/cm³) sa šestostepenim sistemom prečišćavanja, koji značajno uklanja  toksične čestice (PM2.5 i PM10), patogene (bakterije i viruse, uključujući i SARS-CoV-2), alergene (prašinu, polen, buđ, pesak, pepeo...) i ostale štetne materije iz vazduha.


TherapyAir® Smart

Sertifikovan od strane nemačke laboratorije GUI kao efektivan u zaštiti od koronavirusa, TherapyAir® Smart generiše 5.000.000 negativnih jona/cm3. Ovaj superiorni uređaj koristi troslojni filter od 360°, koji, uz pomoć UV svetlosti koja predstavlja najefikasniji prirodni sterilizator, značajno uklanja toksične čestice (PM2.5 i PM10), patogene (bakterije i viruse), alergene (prašinu, polen, buđ, pesak, pepeo...) i ostale štetne materije iz vazduha. 

MyIon

Personalni, prenosivi prečišćivač vazduha superiorne tehnologije u vidu kombinacije strujnog kola i karbonskih čestica, koji generiše neverovatnih 18 miliona negativnih jona po cm3 i koji značajno sprečava da toksične čestice (PM2.5 i PM10), patogeni (bakterije i virusi, uključujući koronavirus), alergeni (prašina, polen, buđ, pesak, pepeo...) i ostale štetne materije iz vazduha dospeju u Vaš respiratorni sistem. Moćan a lagan i kompaktan, MyIon šiti Vaše i zdravlje Vaših najbližih u svakom trenutku i na svakom mestu!

MyIonZ Pro

Personalni, prenosivi prečišćivač vazduha, koji koristi superiornu tehnologiju jonizacije vazduha za generaciju neprikosnovenih 20 miliona negativnih jona po cm3! Na taj način, stvara se barijera koja značajno sprečava ulazak toksičnih čestica (PM2.5 i PM10), patogena (bakterija i virusa, uključujući koronavirus), alergena (prašine, polena, buđi, peska, pepela...) i ostalih štetnih materija iz vazduha u Vaš respiratorni sistem. Moćan a lagan i kompaktan, MyIonZ Pro pretvara Vaše okruženje u nepresušnu oazu čistog i zdravog vazduha u svakoj prilici.

Svaki zdrav udah je put ka boljem i dužem životu

Imajući u vidu globalne razmere gorućeg problema atmosferskog zagađenja, ukazivanje na potrebu razvoja kolektivne svesti o neophodnosti preduzimanja mera za udisanje čistog i zdravog vazduha u vidu dokazanih Zepter prečišćivača vazduha, koje možete kupiti u prodavnicama i na zvaničnom veb-sajtu (https://www.zepter.rs/categories/zdrav-vazduh) kompanije Zepter International, nije izbor, već naša moralna obaveza!

promo tekst
foto:zepter

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno