Zdravlje
13.03.2021.

Pandemija je pokazala da je dobar imunitet jedini čuvar zdravlja

Evo jedne dobre vesti – konačno se i u Srbiji pojavio „Alpikol“ sirup, jedinstven po svom sastavu i namenjen prevenciji virusnih infekcija, prehlade i gripa u periodu od jeseni do kasnog proleća. Nastao je kao rezultat iskustva i naučnih istraživanja koja su pokazala da ova kombinacija biljnih ekstrakata, koji se međusobno dopunjuju, čini jedinstvenu, trostruku zaštitu u periodu virusnih infekcija. Ta „pametna“ kombinacija zasnovana je na dugogodišnjim znanjima o dejstvu svake pojedinačne komponente. „Alpikol“ sadrži crnu zovu, južnoafričku muškatlu i beta glukane iz pivskog kvasca.

CRNA ZOVA: Ova biljka koristila se još u vreme drevnog Egipta i Rima. O tome koliko daleko doseže korišćenje crne zove govori i to da je i Hipokrat, otac medicine, ovu biljku nazivao „kovčegom zdravlja“ zbog njenih lekovitih svojstava. Bobice, plod crne zove, sadrže veliki broj jedinjenja koje olakšavaju simptome mnogih bolesti, a najpoznatija su antocijanini i flavonoidi. Njihova uloga je da „love“ viruse i onemogućavaju ih da se vežu i uđu u ćelije organizma.

JUŽNOAFRIČKA MUŠKATLA: I ona sadrži brojna jedinjenja koja joj daju lekovito dejstvo. Naše telo pod dejstvom ovog biljnog ekstrakta proizvodi defensine, odbrambene supstance odgovorne za antivirusno dejstvo sluznice disajnih puteva. Pored toga, ekstrakt južnoafričke muškatle održava disajne puteve prohodnim, pomažući da se nagomilani sekret lakše izbaci iz nosa i pluća.

YESTIMUN: U pitanju je specijalno standardizovan i prečišćen ekstrakt imunoglukana, vrste beta glukana izolovanih iz pivskog kvasca. To su jaki stimulatori imunog sistema, pa telo uz njihovu pomoć spremno dočekuje sve viruse. Rezultat njihove primene kod dece i odraslih jeste značajno smanjenje pojave i trajanja virusnih respiratornih infekcija.

Trostruko i zajedničko dejstvo sastojaka „Alpikol“ sirupa stvara veliku otpornost organizma i uz njega smo potpuno spremni za borbu sa respiratornim virusima. "Alpikol" ne sadrži veštačke boje i konzervanse. Ukus mu daje prirodna aroma maline koju vole i deca i odrasli.
Promo tekst
Foto:
kidsinadelaide.com.au

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno