Zdravlje
15.10.2020.

Evo kako da nam mališani budu mnogo otporniji na viruse

Kijanje, kašljanje, curenje nosića, često i povišena telesna temperatura su najčešći simptomi zbog kojih decu vodimo kod pedijatra u zimskim mesecima. Za to su  najčešće krivi rino virusi, izazivači respiratornih infekcija, koji se u zimskom periodu lakše prenose jer deca više borave u zatvorenim prostorijama, vrtićima i školama. Da bismo deci olakšali prolazak kroz ovaj period, treba da im ojačamo imuni sistem kako bi postao otporan na viruse.

Preporuke su sledeće: mnogo ljubavi i pažnje od prvog dana, dojenje u prvih šest meseci života kada se majčin imunitet prenosi na dete, redovna i raznovrsna ishrana ishrana, bogata vitaminima i mineralima, dovoljno sna da se dete odmori... Česta fizička aktivnost i boravak na svežem vazduhu povećavaju sintezu vitamina D koji štiti organizam od upala i infekcija.
Međutim, nekada je potrebna i pomoć iz prirode. Prvi saveznik nek vam budu homeopatski preparati koji na specifičan način jačaju prirodne odbrambene mehanizme u telu.

Jedan od njih je „Immunokind“ koji služi za osnaživanje imunog sistema, naročito kod dece sa čestim respiratornim infekcijama. Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa i simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene pa mališani korz zimski period prolaze mnogo lakše.
Immunokind povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, male dece, dece predškolskog i školskog uzrasta. Može se koristiti i u dužem vremenskom periodu, u svim stanjima kada je potrebno osnažiti imuni sistem kod mališana jer samo jak imuni sistem, omogućava detetu prirodnu zaštitu od različitih uticaja iz spoljašnje sredine.
Promo tekst
Foto: pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina