Zdravlje
08.01.2020.

Na zimovanje se ne kreće bez termo-čarapa i još jedne stvari

Spremate se da sa decom otputujete na planinu ili će vaši mališani sami s drugarima i nastavnicima na rekreativnu nastavu? Svejedno je gde vaša deca ove zime putuju, važno je da ih što racionalnije i bolje spremite za put. Imajte na umu da je na planini, posebno zimi, potrebno mnogo stvari, a evo i spiska svega onoga što treba da se nađe u koferu pred put ka nekom zimskom centru.


U zavisnosti od broja dana koje će vaše dete provesti na zimovanju, sa vama ili bez vas, spakujte mu adekvatnu obuću, džempere, tople i nepromočive trenerke, farmerke, veš i čarape, šalove, kape, rukavice, pribor za ličnu higijenu i, obavezno, malu zimsku homeopatsku apoteku. Ako dete putuje bez vas, obavestite vodiča da su homeopatski lekovi u njegovoj torbi i dajte mu precizna upustva kako se koriste.


Na planinu se ne kreće bez zimskih nepromočivih čizama, patika, cipela i papuča. Cipele i patike su za hotel, papuče za sobu, a nepromočive čize za sneg i zato njih prvo ubacite u kofer. Čarape i donji veš su nezaobilazna stavka. Spakujte što više čarapa, a najmanje dva do tri para treba da budu termo čarape od materijala koji zadržavaju toplotu. Pored toga spakujte i veš za sve dane zimovanja. Detetu mlađem od sedam godina spakujte duplo više gaćica i potkošulja od dana koje će provesti na zimovanju, jer ne znate da li će se pokvasiti ili upiškiti.


Nemojte da zaboravite da im spakujete rukavice - vunene i skijaške, nekoliko kapa i bar dva šala za slučaj da jedan izgubi što se često dešava. Deca bi trebalo da ponesu dva, tri deblja džempera i nekoliko dukseva, a uz to im spakujte nekoliko pamučnih majica, trenerke, helanke i farmerice.
Spakujte im četkicu i pastu za zube, kremu za lice sa zaštitnim faktorom, sapun, kupku za tuširanje i šampon, ali i izabrane homeopatske lekove.


Homeopatska apoteka ima jednu bitnu prednost – svi lekovi koji se u njoj nalaze su potpuno prirodni i nemaju neželjenih dejstava. Uzimaju se odmah po pojavi prvih simptoma, a mogu da ih koriste i deca iznad tri godine i odrasli, pa na zimovanje obavezno treba poneti:

  • Influcid – ovaj nemački homeopatski prepatat predstavlja veliku pomoć kod prehlada, povišene temperature, groznice, kašlja i malaksalosti.
  • Tonsilotren – Prirodan preparat koji pomaže kod angine i hroničnog tonzilitisa. Tonsilotren smanjuje upalu, otok i bol, vraća zaštitnu funkciju krajnika, smanjuje obim uvećanih krajnika, podstiče prečišćavanje gnojnih čepića, ublažava zapaljenje limfnih čvorova, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovni razvoj angine.
  • Cinnabsin – Odličan izbor za upalu sinusa koja je najčešća komplikacija kijavice. Cinnabsin smiruje upalu nosne sluznice i smanjuje njen otok, omogućava normalno disanje kroz nos i jača imuni sistem.

Promo tekst
Foto: playwinterpark.com, breckenridgelodging.com, laschkolnig.com, outsideonline.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno