Zdravlje
23.12.2014.

Povišen holesterol ubija polako

Previše holesterola sužava arterije, smanjuje protok krvi i može izazvati srčani ili moždani udar. Zbog toga je veoma važno lečiti ga na vreme. Da li je istina da postoje dva izvora holesterola, pitali smo dr Svetlanu Mitrović.

- Holesterol u našem organizmu potiče iz dva izvora: 25 odsto holesterola dolazi iz hrane, a 75 odsto se prirodno proizvodi u jetri. I jedan i drugi izvor mogu biti odgovorni za razvoj bolesti srca i krvnih sudova.

Zašto se u organizmu stvara višak holesterola?

- Povišen holesterol je čest slučaj kod osoba koje imaju genetske predispozicije, odnosno osoba čiji su roditelji imali problema sa holesterolom. Ipak, holesterol može da se poveća zbog uticaja niza različitih faktora, među kojima je i nedostatak fizičke aktivnosti, pušenje, gojaznost, nepravilna ishrana.

Koja hrana povećava holesterol?

- Kada je holesterol u pitanju, na vrhu liste nepoželjnih namirnica su crveno meso, kravlje mleko, pavlaka, punomasni sirevi, margarin, lisnato testo, grickalice, pržena i pohovana hrana. Dakle, uglavnom sve ono što najviše volimo da jedemo. Ove namirnice sadrže veliku količinu zasićenih masnoća koje opterećuju organizam i povećavaju nivo lošeg holesterola.

Kako znamo da nam je holesterol povišen?

Za visok holesterol se kaže da je tihi ubica. Ljudi misle da su zdravi i često nemaju nikakve simptome. Istovremeno holesterol prouzrokuje veliku štetu duboko unutar naših tela. Previše holesterola sužava arteriju, smanjuje protok krvi i može izazvati srčani ili moždani udar. Zbog togа je jаko vаžno redovno kontrolisati holesterol i nа vreme krenuti sа terаpijom.

Kako izabrati preparat?

Osobama koje imaju povišen holesterol preporučujem ARTEROprotect vlakna jer predstavljaju jedinstvenu formulu koja deluje na oba izvora holesterola. Kada u organizam unesemo ARTEROprotect vlakna ona upiju vodu i povećaju svoju zapreminu i do 200 puta.

Formirajući gel, ARTEROprotect vlakna u crevima poput sunđera upijaju holesterol unet hranom, ali i holesterol iz žučnih kiselina.

Ovako zarobljen holesterol se putem stolice izbacuje iz organizma. ARTEROprotect vlakna istovremeno deluju i na drugi izvor holesterola, odnosno smanjuju njegovu produkciju u jetri. Delujući na oba izvora holesterola ARTEROprotect vlakna snažno pomažu da se smanji loš holesterol u krvi.

ARTEROprotect vlakna - Dvostruko rešenje za holesterol 

Da li ste znali da holesterol u našem organizmu potiče iz dva izvora?  25% holesterola dolazi iz hrane, a 75% se prirodno proizvodi u jetri. I jedan i drugi izvor mogu biti odgovorni za razvoj bolesti srca i krvnih sudova.

ARTEROprotect vlakna su jedinstvena formula koja deluje na oba izvora holesterola i pomaže da se: IZBACI holesterol unet hranom i SMANJI stvaranje holesterola u našem organizmu. Delujući na oba izvora holesterola ARTEROprotect vlakna snažno pomažu da se smanji loš holesterol.    

Više informacija o proizvodu možete saznati OVDE

promo tekst

foto: jonathan-borba-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno