Bebe
01.07.2022.

Da li su vreće za spavanje za bebe pravi izbor?

Tokom prve godine života vaša beba će najveći deo vremena provoditi spavajući. Ovo je period najbržeg rasta i razvoja, a beba tokom sna obrađuje sve stimuluse koje je primila iz spoljne sredine. Obzirom na važnost sna za naraniji uzrast, neophodno je da vašoj bebi pružite optimalne uslove za spavanje, koji će je učiniti opuštenom, a njen san mirnim. 

Iako je danas dostupno mnoštvo opcija u pogledu posteljine za bebe, jedna je superiornija od drugih po mišljenju mnogih stručnjaka za rani razvoj dece. To je vreća za spavanje. Iako su ćebad i jorgančići predivno dizajnirani, pastelnih boja, meki i neodoljivi, vreća za spavanje obezbeđuje dimenziju bezbednosti koju nijedan drugi oblik krevetnine ne garantuje. Vreća za spavanje za bebe će pružiti vašoj bebi potrebnu toplinu i udobnost, ali i sigurnost i zaštitu.

Koje su sve prednosti vreća za spavanje za bebe i zašto treba da nabavite jednu, ako je već ne posedujete, saznaćete u redovima koji slede u nastavku.

Šta je vreća za spavanje za bebe?


Vreća za spavanje za bebe je, baš kao što vas naziv navodi da zaključite, vreća napravljena od mekog i prijatnog materijala koji će vašu bebu grejati dok spava. 

Za razliku od tradicionalnih prekrivača, vreće za spavanje za bebe imaju jedinstven dizajn: kopčaju se na bebinim ramenima, dok je deo gde su noge zašiven, tako da beba ni u jednom momentu ne može da se otkrije i da joj bude hladno.

Bez obzira na model za koji se opredelite, od velikog broja dostupnih, vreće za spavanje će savršeno vršiti svoju funkciju. Smatraju se najbezbednijom krevetninom za decu najmlađeg uzrasta. Beba koja spava u vreći za spavanje ne može da se pokrije preko glave, te je time rizik od gušenja, koji brine brojne roditelje, isključen.

Vreće za spavanje nisu rezervisane samo za bebe - dostupne su i za stariju decu. Potrebno je samo da odaberete veličinu koja odgovara uzrastu vašeg deteta.

Koje vrste vreća za spavanje postoje?


Vreće za spavanje možemo podeliti u nekoliko kategorija. Kada posmatramo kroj modela, razlikujemo vreće za spavanje bez nogavica (klasičan model) i vreće za spavanje sa nogavicama.

Klasične vreće za spavanje 


Klasične ili vreće za spavanje bez nogavica krojene su iz jednog dela koji se kopča drikerima ili čičak trakama u predelu ramena vaše bebe. Iako je donji deo zatvoren, beba će imati nesmetanu slobodu pokreta i moći će da se okreće u snu (u nešto starijem uzrastu).

Vreće za spavanje sa nogavicama


Model sa nogavicama nalik je predimenzioniranim pantalonama na tregere. Vaša beba će biti u potpunosti “obučena”, odnosno pokrivena. Imaće udobnost klasične vreće za spavanje, kombinovanu sa još više slobode za pokrete nogu. U vreći za spavanje sa nogavicama vaša beba će moći i da puzi ili da se igra nakon što se probudi. 

Vreće za spavanje sa nogavicama dostupne su sa ili bez rukava.

Zavisno od materijala od kojeg je vreća napravljena, razlikujemo letnje, zimske i vreće za spavanje za prelazni period:

Letnje vreće za spavanje


Tokom toplih letnjih meseci želite da pokrijete vašu bebu dok spava, ali jednako brinete da je ne preopteretite prekrivačem, kako se ne bi pregrejala. Za miran san optimalna temperatura je jedan od najvažnijih faktora, zato su letnje vreće za spavanje za bebe idealan izbor! 

Napravljene od finog muslina, prozračnog i laganog letnjeg materijala, letnje vreće za spavanje će osigurati bebinu prijatnost i udobnost. Materijal omogućava nesmetanu cirkulaciju vazduha i vlage i savršen je kada temperatura pređe 24 stepena.

Zimske vreće za spavanje


Zimske vreće za spavanje napravljene su od dva sloja pamuka, između kojih je položeno antialergijsko punjenje. Ove vreće su dostupne sa ili bez rukava, koji mogu biti napravljeni od jednog ili dva sloja pamučnog materijala. Pogodne su za hladne zimske mesece, jer će pružiti savršenu toplotu vašem najmlađem članu.

Vreće za spavanje za prelazni period


Vreće za spavanje za proleće i jesen napravljene su od dva sloja pamuka, ali nisu punjene. Takođe mogu biti sa rukavima ili bez njih. Materijal je dovoljno lagan da ne pregreje dete, a dovoljno topao da detetu ne bude hladno.

Koje su prednosti vreća za spavanje za bebe?


Pored raznolikosti modela i dizajna, vreće za spavanje imaju prednosti zbog kojih ćete ih, kada ih prvi put probate, koristiti tokom celog detinjstva vaše bebe:

Sa vrećom za spavanje ne postoji rizik da se beba pokrije preko glave.
U vreći za spavanje vašoj bebi će biti toplo i prijatno, jer ne postoji rizik da se otkrije u snu. Na ovaj način ćete sprečiti da se beba prehladi.
Zahvaljujući širokom izboru materijala od kojih se prave vreće za spavanje možete ih koristiti tokom cele godine.
Vreće za spavanje dostupne su u mnoštvu boja i dezena, stoga ćete lako pronaći onu koja će se savršeno uklopiti u dizajn bebine sobe.
Vreće za spavanje možete lako staviti u bebina kolica, a možete ih poneti sa sobom kud god da putujete.
Neće vam biti potrebni dodatni prekrivači i posteljina.
U vreći za spavanje vaša beba će mirnije i lepše spavati.


Ako vaša beba mirno spava, spavaćete i vi, i ostatak vaše porodice, stoga je odabir prave posteljine jedna od najvrednijih investicija koje možete da napravite. Isprobajte vreće za spavanje za bebe i uverite se i sami.

promo tekst
foto: https://www.freepik.com/free-photo/child-blue-hat-knitted-scarf-sleeps-white-pillow-basket_1617083.htm#page=2&query=baby%20sleeping&position=16&from_view=search

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Dušeci za krevetac lux medicot, 135/65
Dušek za krevetac - Lux Medicot 135 x 65
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.199,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno