Deca
10.01.2024.

Evo kako da vašoj deci zimski raspust ostane u lepom sećanju

Činilo se da ove zime neće da zabeli sneg i obraduje mališane koji su na raspustu, ali nas je današnje jutro demantovalo. Na društvenim mrežama radosni roditelji pokazuju prve utiske sa zimskih čarolija. Crveni obraščići, mokri skafanderi i graja dece na otvorenom siguran su znak da ova zima može da ostane u lepom sećanju.

Najrasterećeniji su školarci, tu su negde na polovini raspusta i uživaju, kako to oni najbolje umeju. Oni stariji uglavnom uz telefone i televizore, dok mlađe roditelji, bake i deke pokušavaju na brojne načine da zabave. To baš i nije lako, ali uz dobru organizaciju, sve je moguće.

Zima je najlepša na planini

Skijaši su odavno odabrali gde će na odmor sa svojom decom za vreme zimskog raspusta. Za one iskusne u Srbiji jedino Kopaonik i Stara planina dolaze u obzir. Za početnike, Zlatibor i Divčibare, koji zajedno sa Tarom i Zlatarom itekako mogu da budu izbor roditelja školaraca, što zbog uživanja na čistom vazduhu, što zbog porodičnog druženja u lepoj planinskoj atmosferi.
Nije moranje da budete skijaš da bi bili na planini, važno je da volite sneg, grudvanje, kliskanje i sankanje i da ste željni čistog planinskog vazduha. Odlazak iz grada na par dana pravi je melem za dušu, a planine garantovano takav užitak i pružaju.


Sankanje je uvek IN za sve generacije

Nema tog mesta u kojem meštani nemaju omiljeno mesto za sankanje. Malo jači uspon i eto prilike za višečasovno uživanje. Ono je rezervisano za mališane i učenike nižih razreda, kojima sneg znači mnogo više od toplih džempera i vunenih rukavica. Ove starije je teže izbaciti iz kuće kada mobilni telefoni nude toliko sadržaja koji im privlači pažnju, Ipak, naterajte ih da prošetaju sa vama pa ih iznenadite kliskom, sigurno vas neće odbiti, a garantovano će se i lepo provesti.

Klizanje za sve one kojima je ta usluga dostupna

Dok je današnja generacija roditelja maštala o klizaju jer je takva usluga do pre dvadesetak godina bila dostupna samo Beograđanima, danas u svakom manjem gradu postoji klizalište. Temperature su idealne pa deca svih uzrasta i odrasli mogu svakodnevno da uživaju. Klizanje se uglavnom svima dopada jer ga prati puno smeha, modrica, zanimljivih padova i neverovatnih fotografija. Ukoliko vaš školarac ne uspe sa društvom da se organizuje, eto još jedne prilike da se porodično zabavite. 

Društvene igre vs pametni telefoni

Pustite ih neka se dobro odmore ovog raspusta, da lenčare, skitaju, ali im ograničite upotrebu telefona. Već oko 20h aktivirajte društvene igre, porodično gledanje filmova ili druženje uz karaoke. Ovo su značajni trenuci za sve članove porodice kada maksimalno treba da se usredsrede jedni na druge, a zajedničke zabavne aktivnosti u tome mogu pomoći.

Dok vi radite na poslu, njima prepustite kućne poslove

Ako i vi ne odmorate za vreme raspusta, sasvim je u redu da deca preuzmu više obaveza na sebe dok ste vi na poslu. Održavanje kuće, pranje sudova, peglanje su prihvatljive aktivnost za starije školarce. Oni taj angažman i neće osetiti u danu bez školskih obaveza. Važna je dobra organizacija, a vi ste tu da im pokažete kako i taj angažman može biti zabavan. Imajte očekivanja i insistirajte na njihovoj realizaciji, ali ne i na načinu organizacije. To je na njima, baš kao što je i na vama roditeljima da im ulepšate ovaj i svaki drugi raspust. Ti dani su njima dragoceni, a celoj porodici neponovljivi. Tako da ih treba i iskoristiti.
 

Foto:dreamstime_m_103947742-Famveldman, dreamstime_m_102352542-igor-mojzes

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Dečiji lusteri DF7411-2V
 Visilica DF7411-2V
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dečije plafonjere DF4601-3C
Plafonska lampa DF4601-3C
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.950,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zidne lampe DF7012-5C
Zidna lampa DF7012-5C
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.800,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno